Diriģents Andris Nelsons iecelts par Bostonas simfoniskā orķestra muzikālo vadītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pasaulslavenais latviešu diriģents Andris Nelsons iecelts par Bostonas simfoniskā orķestra muzikālo vadītāju, pavēstīja orķestra sabiedrisko attiecību birojs.

Nelsons ir kļuvis par 15.orķestra māksliniecisko vadītāju kopš tā dibināšanas 1881.gadā. Viņš ir arī jaunākais kolektīva vadītājs vairāk nekā 100 gados un pirmais latvietis, kas ieņem šo posteni.

Pirmo koncertu jaunajā amatā ar Bostonas simfonisko orķestri Nelsons nodiriģēs 17.–19.oktobrī. Programmā iekļauta Riharda Vāgnera "Siegfried Idyll", Volfganga Amadeja Mocarta Klavierkoncerts Nr.25 in C un Johannesa Brāmsa Trešā simfonija. Nākamsezon Nelsons diriģēs arī orķestra koncertu 6.martā, kurā izskanēs Riharda Štrausa "Salome".

Nelsons (1978) ir viens no starptautiski pieprasītākajiem mūsdienu jaunajiem diriģentiem, kas vienlīdz spoži sevi pierādījis gan operas, gan koncertžanrā. No 2003. līdz 2007.gadam Nelsons bija Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, bet kopš 2008.gada viņš ir Birmingemas simfoniskā orķestra muzikālais vadītājs, līdztekus vadījis arī Ziemeļrietumu Vācijas filharmonijas orķestri Herfordā (Nordwestdeutsche Philharmonie, 2007–2009). Nelsons diriģējis arī daudzus citus slavenus orķestrus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti