Kultūras ziņas

Laima Vaikule aicina uz randiņu Jūrmalā

Kultūras ziņas

Interjers un filmu lelles Dubultu stacijā

Jauno festivālu atklāj Bavārijas orķestris

Diriģente Suzanna Melki: Atvainojos, ka būšu Marisa Jansona vietā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar Bavārijas Radio simfoniskā orķestra un vijolnieka Juliana Rahlina koncertu Latvijas Nacionālajā operā 19. jūlijā sākas vērienīgais festivāls "Rīga Jūrmala". Kā zināms, Bavārijas Radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents Mariss Jansons veselības problēmu dēļ nevar koncertēt, tādēļ viņa vietā festivāla atklāšanas koncertos pie Bavārijas Radio simfoniskā orķestra vadītāja pults stāsies starptautiski pazīstamā somu diriģente Suzanna Melki, kura festivālam veltītajā preses konferencē atvainojās, ka aizstāj Marisu Jansonu.

Afišas pie operas nama aicina uz festivāla “Rīga Jūrmala” atklāšanas koncertiem, kuros muzicēs Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, bet mums vēl spilgtā atmiņā ir šī orķestra viesošanās pērn mūsu operā Marisa Jansona vadībā, kas bija lieliska dāvana Latvijas simtgadei.

Starptautiska mēroga klasiskās mūzikas festivālam “Rīga Jūrmala” ir ambīcijas ieņemt redzamu vietu pasaules lielāko festivālu apritē. Festivālam veltītajā preses konferencē varēja redzēt vismaz daļu no festivāla rīkotāju komandas – gan festivāla padomes priekšsēdētāju Pjotru Avenu, gan Bavārijas orķestra vadošās personas un arī slaveno somu diriģenti Suzannu Melki.

 “Man prieks būt šeit, bet es atvainojos, ka būšu Marisa Jansona vietā, kuru esmu apbrīnojusi visu savu dzīvi, vēl pirms kļuvu par diriģenti un spēlēju čellu.

Bet viņa gars būs šeit klātesošs, jo viņš tā mīl un rūpējas par savu orķestri, kura augsto meistarība veidojis viņa talants un darbs. Jūtams, ka tas ir laimīgs orķestris. Man tas ir liels gods uzstāties ar šo orķestri Marisa Jansona dzimtajā pilsētā,” uzsvēra Melki.

Vēl diriģente informēja par koncerta programmu, kurā solists būs vijolnieks Julians Rahlins.

“Mariss man ir kā otrais tēvs, jo mani vecāki mācījās ar viņu kopā Ļeņingradas konservatorijā,” pastāstīja vijolnieks Julians Rahlins

Tagad slavenā mūziķa rokās ir Stradivāri vijole, bet kāds bija sākums?

“Man bija divarpus gadi, kad es jau skraidīju pa māju ar vijoli rokās, bet nopietni sāku mācīties sešu gadu vecumā. Es nevaru teikt, ka tā ir pazaudēta bērnība, nē , mani neviens nespieda, es pats to vēlējos, bet es spēlēju arī futbolu, peldējos, tikos ar draugiem, tomēr strādāju arī intensīvi,” atklāja vijolnieks.

Festivāls “Rīga Jūrmala” ir noorganizēts gada laikā, uzsvēra festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna, izceļot festivāla rīkotāju komandu.

Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncertus var baudīt tiešraidē Latvijas Radio 3 – “Klasika”. 21. jūlija koncertu – arī skatīties LTV1 un Replay.lv plkst. 22.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti