Kultūras ziņas

Peļņu izlieto lietderīgi

Kultūras ziņas

Rīga senās fotogrāfijās

Dina Joffe koncertē dzimtajā Rīgā

Dina Joffe pēc 25 gadiem koncertē dzimtajā Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

19. janvāra vakarā pēc vairāk nekā 25 gadiem dzimtajā Rīgā solokoncertu Lielajā ģildē sniedz starptautisko konkursu laureāte pianiste Dina Joffe.

"Priecājos, ka atkal esmu Rīgā. Piecarpus gadu vecumā es iestājos Dārziņskolā un esmu pateicīga pedagogiem par to, ko viņi devuši, un par to, kas tagad esmu. Šī skola ir labākais, kas radīts jauno mūziķu audzināšanai. Pēc tam, mācoties Maskavas konservatorijā, es vēl studente būdama kļuvu par Šūmaņa un Šopēna starptautisko konkursu laureāti. Tā sākās mana pianistes karjera," stāsta pianiste. Tagad Dina Joffe pati ir daudzu pianistu konkursu žūrijās. Arī Šopēna konkursā, kurā panākumus guva mūsu Georgijs Osokins.

Rīgas koncerta programmai pianiste izvēlējusies Šopēna un Skrjabina mūziku.

"Tā kā es biju romantiskās mūzikas konkursu laureāte, mani uzskata par šūmanisti un šopēnisti, bet es spēlēju visu – no baroka līdz mūsdienām. Spēlēju arī uz vēsturiskajiem instrumentiem, arī uz klavierēm, kuras spēlējis Šopēns. Man ir plaša diskogrāfija ar komponistiem, kurus es mīlu un kuri varbūt mīl mani," turpina Dina Joffe.

Pianistes mājas tagad ir Berlīnē, taču viņa atzīst, ka, ierodoties Rīgā, pārņem nostaļģija.

"Rīga ir kļuvusi vēl skaistāka," saka Joffe. "Ja būs kāds brīvs brīdis, es aiziešu uz Revolūcijas ielu, tur es uzaugu un dzīvoju vienā mājā ar Mišu Maiski."

Pianiste novēl, lai katra valsts un katrs mākslinieks saglabā savu rokrakstu, "lai jaunais mūziķis paliek viņš pats". "Galvenais - saglabāt savu personības kodu mūzikā," uzsver pianiste.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti