Dimiters izdod garīgo dziesmu albumu «Ja Kristus tevī ir augšāmcēlies»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Par albuma atslēgu Kaspars Dimiters dēvē sirds vienkāršību, jo, dziesmas sacerot, viņš distancējies no ikdienas sprieguma, savām ambīcijām un dažādiem uzslāņojumiem, un centies ieklausīties tikai savā sirdī.

Vecrīgā, Reformātu baznīcā šovakar notiks dziesminieka Kaspara Dimitera jaunā garīgo dziesmu albuma "Ja Kristus tevī ir augšāmcēlies" prezentācijas koncerts. Par albuma atslēgu pats autors dēvē sirds vienkāršību, jo, dziesmas sacerot, viņš distancējies no ikdienas sprieguma, savām ambīcijām un dažādiem uzslāņojumiem, un centies ieklausīties tikai savā sirdī. Kaspars Dimiters jaunā albuma nosaukumā akcentējis, ka tās ir Krusta skolas lūgšanu dziesmas. Tas nav tikai tādēļ, ka viņš savulaik Krimuldā vadījis Krusta skolas kopienu, bet galvenokārt tādēļ, ka Krusta skola ir ļoti ietilpīgs katra cilvēka dzīves simbols - pārdomās dalās Kaspars Dimiters.

Ja savām balādēm dziesminieks materiālu visbiežāk smeļ tieši no reālās dzīves, tad, rakstot lūgšanu dziesmas - tieši otrādi - no ikdienas, ambīcijām un dažādiem uzslāņojumiem viņš centies distancēties un runāt sirds vienkāršības valodā: kā neceļu pārvērst ceļā, tumsu gaismā, nāvi dzīvībā, bet ļaunumu un naidu piedošanā un mīlestībā. Ja Krusta skola ir visa cilvēka dzīve, tad par ļoti svarīgu izglītības posmu dziesminieks uzskata mācīties piedot saviem ienaidniekiem un iemīlēt viņus, kā arī iemācīties pateikties pilnīgi par visu savā dzīvē, un arī par to vēsta jaunais albums.

Kaspars Dimiters arī atzīst, ka tieši pēdējos gados viņš mūsu valsts virzībā sajūt cerīgus procesus un atgriešanos pie ideāliem, uz kuru spārniem mēs atradāmies pirms 22 gadiem.

Foto: fonteinfestival.com

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti