Dikļu pilī notiks pirmais pils mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

28. jūnija pēcpusdienā Dikļu pils parkā notiks pirmais pils mūzikas mini festivāls.

Festivālā piedalīsies Rīgas Improvizācijas teātris, "Sus Dungo", El Mars, "The Sound Poets" un Shipsi.

Grupā "Sus Dungo", ko mēdz dēvēt par "indie popa fejām" un "dūdiņroka pārstāvēm", muzicē septiņas jaunietes. 2012.gadā "Sus Dungo" izdeva savu pirmo studijas ierakstu "Rasā pēdas", kas izpelnījās  mūzikas kritiķu atzinīgus vērtējumus, klausītājiem atbalstu, kā arī tika atzīts par Latvijas ierakstu Gada debija 2012.gadā.

El Mars (Raimonds Gusarevs) ir latviešu komponists, izpildītājs un producents. Lielāku klausītāju loku ieguva ar albuma "Viegli" izdošanu, kur El Mars ir autors dziesmai "Varenā tumsa" un līdzautors dziesmai "Nepārtraukti nenorimti", kā arī ir veicis šī albuma ierakstu un producēšanu. El Mars jaunākais albums "Mind Heroes" iznāca 2012.gadā.

Grupa "The Sound Poets" izveidota 2011.gadā. Grupa atpazīstamību iemantoja ar dziesmu "Emīlija", ko atzinīgi novērtēja mūzikas eksperti. Nākamais singls "Kalniem pāri" piesaistīja vēl lielāku klausītāju uzmanību - tas vairākas nedēļas pēc kārtas uzturējās radio topu virsotnēs, kam drīz sekoja arī pirmie uzaicinājumi piedalīties koncertos un vasaras festivālos.

Grupas "Instrumenti" mūziķis Shipsi jeb Jānis Šipkēvics juniors vasarā prezentēs jaunu mūzikas projektu, kas vienu no pirmajiem koncertiem piedzīvos tieši Dikļu pils festivāla laikā. Mūzikas eksperti Shipsi balsi nodēvējuši par vienu no interesantākajām mūsdienu mūzikā. Shipsi jau izsenis bijis daļa no vairākiem starptautiskiem eksperimentālās mūzikas projektiem. Shipsi, kura pirmās talanta izpausmes meklējamas baroka un mūsdienu akadēmiskajā mūzikā, ar savu skaņu pasauli klausītājus ieved savādā realitātē, kur dzirdamas gan arfas skaņas, gan trokšņi, gan arī balss un drone ģitāras vibrācijas.

Dikļu pils mūzikas festivāls 28.jūnijā sāksies plkst. 13. Biļetes pieejamas Dikļu pilī un "Biļešu paradīzes" tīklā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti