Digitālajā kamermūzikas cikla «Come prima» koncertā uzstāsies brāļi Petrauski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Otrajā digitālajā cikla “Come prima” koncertierakstā no VEF Kultūras pils Lielās zāles gaidāms brāļu Oskara un Raimonda Petrausku priekšnesums. 30. aprīļa vakarā no pulksten 20.00 koncerts būs skatāms portālos replay.lv un LSM.lv, kā arī VEF Kultūras pils mājaslapā.

Koncertprogrammā skanēs Gijas Kančeli, Komitasa un Ērika Ešenvalda mūzika, līdzās mijoties latviešu tautas melodijām un mūslaiku simbolu Maikla Džeksona un Līvu mūzikas krāsām un ritmiem.

Starptautiski atpazīstamie Latvijas mūziķi – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis “Come Prima” ciklam sagatavoto koncertprogrammu raksturo šādi: “Programmas idejas centrā ir vairāki aspekti – kā mēs varam piepildīt šo laiku, kamēr mēs gaidām, jo laiks apstājas. Apcere, gaidīšanas mūzika, ilgošanās, pieminēšana un būšana kopā ar visiem – mūsu izvēlētā mūzika sasaucas ar šo. Klātesošs elements līdzās laikam ir daba un jūra kā nezināmā, neaptveramā simbols. Lai vai kā – “Pulkstenis iet”, neatkarīgi no mums.”

Par kamermūzikas ciklu “Come prima”

Kamermūzikas koncertu un sarunu cikls “Come prima” piedāvā īpašus koncertus no VEF Kultūras pils Lielās zāles sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un sabiedrisko mediju atskaņotājā Replay.lv

Pirms atskaņošanas koncertzālēs kamermūzika vairāk nekā 100 gadus tika spēlēta galvenokārt mājās, tādēļ koncertu cikla “Come prima” nosaukumā likts mūzikas termins itāļu valodā: kā iepriekš, kā sākumā. Tā ideja ir atgriezties pie mājas muzicēšanas pirmsākuma, radīt atbrīvotu un mājīgu gaisotni, kurā norit sarunas un muzicēšana draugiem.

Sadarbībā ar Latvijas Radio 3 "Klasika" organizētie koncertu cikla pasākumi jau guvuši publikas atsaucību, VEF kultūras pils atjaunotajā Kamerzālē iedibinot jaunu, iepriekš nebijušu kamermuzicēšanas tradīciju un piesaistot kamermūzikas pasaulei jaunus interesentus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti