Kultūras ziņas

Septembrī norisināsies jaunā teātra festivāls "Homo Novus"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Dienvidkurzemē sācies mūzikas festivāls "Rimbenieks"

Dienvidkurzemē sācies mūzikas festivāls «Rimbenieks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Grobiņas pilsdrupās skanot Antonio Vivaldi "Četriem gadalaikiem", sācies Liepājas Simfoniskā orķestra  (LSO) rīkotais mūzikas festivāls "Rimbenieks". Kopumā paredzēti 14 koncerti Dienvidkurzemes novada dievnamos, muižās un dzirnavās, tuvinot augstvērtīgas mūzikas atskaņošanu mazpilsētu un lauku iedzīvotājiem.

Festivālu "Rimbenieks" Liepājas Simfoniskais orķestris rīko jau otro gadu, godinot 20. gadsimta sākumā kultūrizglītības jomā daudz paveikušā Liepājas mēra un Saeimas deputāta Ēvalda Rimbenieka piemiņu. Festivālā ar dažādiem koncertiem uzstājas orķestra mūziķu veidotie kameransambļi, klausītājiem šogad piedāvājot dažādu stilu un laikmetu mūziku.

LSO direktors Uldis Lipskis par orķestra mūziķu sastādīto programmu stāsta: "Viņiem ir diezgan brīva izvēle, ko viņi gribētu spēlēt ar saviem tuvākajiem domu biedriem mūzikā. Tās nav klaušas no viņu puses, viņi izsapņo savu sapņu programmu. Ja baznīcā, tad lūdzu baigi jestros gabalus nespēlēt, lai vietai pielāgotos, bet principā tas ir orķestra mūziķu radošais potenciāls, kas izpaužas."

Jau iepriekšējā festivāla koncerti bija ļoti labi apmeklēti, un arī šogad "Rimbenieka" atklāšanas pasākumā Grobiņas pilsdrupās bija vairāki simti klausītāju. Orķestra mūziķi pieļauj, ka festivāla publikā netrūkst cilvēku, kuriem šāda veida mūzikas baudījums klātienē ir rets vai pat pirmreizējs notikums.

LSO koncertmeistare Līga Baltābola stāsta: "Tās vietas šim festivālam izvēlētas ļoti plašā spektrā – pa visu Dienvidkurzemi, kas ir ļoti labi, jo līdz ar to māksla, profesionālā mūzika nonāk līdz cilvēkiem arī lauku vidē. Labi, ka šie koncerti ārpus Liepājas ir bez maksas, līdz ar to visi mūzikas mīļotāji, kuriem ekonomisku apsvērumu dēļ būtu ierobežotas iespējas, šeit ir laipni aicināti."

Koncerta apmeklētāja Sarmīte neslēpj prieku: "Man nāca atmiņā – es Veronas arēnā biju uz operu. Labi, mums nav Veronas arēnas, bet tāpat ir vietas, kur var labi simfoniskā mūzika skanēt, un šī ir viena no tām. [..] Es domāju, arī visi gramzdenieki, visi cilvēki tālākos laukos būs ļoti priecīgi, ka pie viņiem atbrauc orķestris."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti