Devītā Pasaules koru olimpiāde notiks Sočos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Devītā Pasaules koru olimpiāde 2016.gadā notiks Sočos Krievijā, pavēstīja "Interkultur Management" mediju kooordinatore Latvijā Inga Vasiļjeva.

Oficiāli šis fakts tiks paziņots 18.jūlijā Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē, kur īpaši rīkotā preses konferencē piedalīsies Vācijas kultūras organizācijas "Interkultur Managament" prezidents Ginters Tičs, Soču pilsētas mērs, Soču un Krasnodaras delegācijas vadītājs Anatolijs Pahomovs, kā arī "Interkultur" pārstāvji un Krasnodaras bērnu koris.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19.jūlijam Rīgā pulcējis piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

Vācijas uzņēmums "Interkultur Management" jau 20 gadu rīko starptautiskus koru konkursus un festivālus.

Kopš 2000.gada koru olimpiādēs piedalījušies jau vairāk nekā 5800 koru un 260 000 dziedātāju no 100 valstīm. Tās līdz šim notikušas Lincā Austrijā (2000), Pusanā Korejas Tautas Republikā (2002), Brēmenē Vācijā (2004), Sjameņā Ķīnā (2006), Grācā Austrijā (2008), Šaosinā Ķīnā (2010) un Sinsinati ASV (2012).

2010.gadā šī gada koru olimpiādes rīkošanas tiesības Rīga izcīnījusi sīvā konkurencē ar Melburnu Austrālijā, Bali Indonēzijā, Keiptaunu Dienvidāfrikā un Sočiem Krievijā.

Pasaules koru olimpiādēs ar panākumiem piedalījušies jau vairāki kori no Latvijas: "Balsis", "Gaudeamus", "Absolventi", "Aija", "Sōla", vokālais ansamblis "Latvian Voices" un citi. Taču sensacionāls bija kora "Kamēr..." triumfs 2006.gadā Ķīnā, iegūstot čempiona titulu trijās dažādās konkursa kategorijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti