Panorāma

Panorāma

Panorāma

Pedagogu attieksme pret gaidāmo streiku – neviennozīmīga

Noslēdzas "Prāta Vētras" koncerttūre "Gads bez kalendāra"

Desmit no desmit – «Prāta vētra» noslēdz koncerttūri «Gads bez kalendāra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar koncertu Mežaparka Lielajā estrādē sestdienas vakarā noslēdzas grupas "Prāta vētra" koncerttūre "Gads bez kalendāra". Kopā koncertus piecās Latvijas pilsētās apmeklējuši vairāk nekā 100 000 grupas fanu. Fani varēja baudīt gan jaunās albuma dziesmas, gan arī izsenis iemīļotas kompozīcijas. Latvijas Televīzija ielūkojās koncerta ģenerālmēģinājumā.

"Gads bez kalendāra" ir "Prāta vētras" 12. albums, kam par godu izvēlēts tāds pats koncerttūres nosaukums. Vairākas pavisam jaunas dziesmas līdzās leģendāriem skaņdarbiem un kopdarbi ar citiem māksliniekiem izskan šīs tūres koncertos. Tūre ir izdevusies, vērtēja grupas dalībnieki.

"Ar piecinieku piecu ballu sistēmā, ar desmitnieku desmit ballu sistēmā," uzsvēra grupas bundzinieks Kaspars Roga.

"14 ballu sistēmā ar 14! Absolūti brīnišķīgi apmeklēti koncerti un ļoti laba enerģija koncertos.

Tas arī mums pašiem ir emocionāli, jo četrus gadus mums nav bijis koncerts, nav bijusi tūre uz tādas lielas skatuves lielai publikai," stāstīja grupas solists Renārs Kaupers.

Vēl pirms sācies ģenerālmēģinājums tūres izskaņas koncertam Mežaparkā, tehniķi steidza beigt pēdējos lielās skatuves uzstādīšanas darbus, salika kameras, skaņoja instrumentus un teritorija nedaudz atgādināja savdabīgu būvlaukumu. Tikmēr grupas dalībnieki vēl mazliet var pakavēties atmiņās par tūres gaitu. Jānim Jubaltam spēcīgas emocijas bijušas tieši pēc pirmā koncerta Jelgavā.

"Cik forši, iedomājies, mēs spēlējam savā dzimtajā pilsētā, joprojām, kā uz mūsu pirmajiem koncertiem, nāk mūsu vecāki arī.

Un klasesbiedri. Nāk klasesbiedru bērni un jau viņu mazbērni. Tajā brīdī es nesajutos vecs, bet man likās, ka tā pēctecības ķēde no Jelgavas 1. ģimnāzijas... Tas mani saviļņoja," stāstīja mūziķis.

Roga uzsvēra: "Četrus gadus mēs neesam satikušies ar savu klausītāju tādā mērogā, un tas jau pats par sevi ir tāds emocionālākais notikums. Bet koncertā viens no tādiem notikumiem noteikti ir "Mana dziesma", kas tiek dziedāta ukraiņu valodā, kopā ar "Tautumeitām"."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti