«Depeche Mode» koncerts Rīgā - elektroniskāks un ar nopietnu vēstījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

20. februārī "Arēnā Rīga" savas koncerttūres “Global Spirit tour” ietvaros uzstājās kulta grupas statusu iemantojušie “Depeche Mode” - šoreiz elektroniskāki un ar nopietnu vēstījumu pasaulei. 

Rit jau 37. grupas “Depeche Mode” pastāvēšanas gads. Ieskicējot aktuālo - 2017. gadu “Depeche Mode” sāka ar īpašu piedāvājumu saviem faniem – pārņemt grupas "Facebook" vadību, sagatavot saturu – personīgu, interesantu, vizuālu video stāstu par to, kādu lomu “Depeche Mode” ieņem viņu dzīvēs. No visiem pieteikumiem tika izvēlēti 365 fani, kuram katram tika iedalīta viena no 365 dienām.

Savukārt savu aktuālo, sociālpolitisko norišu iedvesmoto 14. studijas albumu “Spirit” grupa izdeva pagājušā gada 17. martā, uzdodot mums visiem retorisku jautājumu – Kur palika ideja par revolūciju? (Where’s the Revolution), bet grupas tūre sākās pagājušajā gada 5. maijā Stokholmā. “Depeche Mode”  apzinās sava vārda lielo ietekmi un tūres ietvaros sadarbībā ar pulksteņu ražotāju ”Hublot” pievērš uzmanību dzeramā ūdens pieejamības problēmām mazattīstītajās valstīs.

“Depeche Mode” vairs nav nepieciešami kritiķu prātojumi vai reklāmas kampaņas. Grupas fanu kopiena ir stipra un lojāla, un katram šī mūzika nozīmē kaut ko citu. Vakar "Arēnā Rīga" izpārdotajā koncertā grupas publika bija pieaugušie, kas “Depeche Mode” daiļradei visdrīzāk seko līdzi jau kopš astoņdesmitajiem gadiem. Mūzika dzīvos, kamēr tā tiks nodota nākamajām paaudzēm. Kas būtu “jaunajiem” jāzina par “Depeche Mode” mūziku?

“Depeche Mode” mūzikas brīnums rodas, savienojot pretstatus - aso, sintētisko, mehānisko  elektroniskās mūzikas veidolā ar maigo, intīmo un trauslo dziesmu tekstos un vokālos.  Kamēr artistiskā “Mefistofeļa” Deiva Gāna (Dave Gahan) vokāls izskan sludinošs, aicina uz dialogu, Martina Gora (Martin Gore) siltā, dvēseliskā balss maigi pieskaras visslēptākajām dvēseles stīgām, sniedz mierinājumu.

“Depeche Mode” izceļas kā estēti – priekšnesumi tiek papildināti ar vizuāli krāšņiem, simboliskiem videoklipiem. Melodiskuma un ritmiskuma dēļ  grupas mūzika labi paliek prātā, taču teksts popmūzikas noskaņu padara nopietnāku.

“Depeche Mode” runā par to, ko vairāmies apspriest ar saviem tuvākajiem, kur nu vēl globālā mērogā.

Viņiem ir labi pazīstams viss cilvēciskais gan gaismas, gan ēnas pusēs – tāpēc konkrētos dzīves mirkļos “Depeche Mode” dziesmas ir vislabākie situāciju raksturojošie citāti. Albuma “Delta Machine”  tūres laikā gaisā virmoja mīlestība, bet šoreiz “Depeche Mode” repertuārs ir sociāli aktuāls un uzdod jautājumu, kas notiek ar sabiedrības vērtību sistēmu?

Koncerta dziesmu saraksts:

  1. Going Backwards
  2. It’s No Good
  3. Barrel of a Gun
  4. A Pain That I'm Used To
  5. Useless
  6. Precious
  7. World in my eyes
  8. Cover Me
  9. Insight
  10. Home
  11. In your room
  12. Where’s the Revolution
  13. Everything Counts
  14. Stripped
  15. Enjoy the silence
  16. Never let me down again
  17. I want you now
  18. Walking In My Shoes
  19. A Question of time
  20. Personal Jesus

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti