Denisa Paškeviča kvartets atklāj ciklu «Džezs tuvplānā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmajā no trim sarunu un koncertvakaru cikla “Džezs tuvplānā” koncertiem Kaņepes Kultūras centrā muzicēs Denisa Paškeēviča kvartets ar programmu "Older Than Night". Cikla laikā trīs mēnešu garumā reizi mēnesī tuvplānā tiks aplūkots kāds no džeza instrumentiem. Šomēnes tas būs saksofons, informē centra pārstāvji.

“Līdz šim Kaņepes Kultūras centra īstenotajos džeza projektos uzmanību pievērsām atsevišķiem džeza stiliem vai, piemēram, improvizācijai kā būtiskam džeza mūzikas elementam. Šoreiz vēlējāmies atsegt "intīmākus” džeza pasaules slāņus, aplūkojot atsevišķu mūzikas instrumentu nozīmi un vietu džeza mūzikā mūsdienās, protams, paturot prātā, ka džeza burvība un būtība rodas tieši dažādo mūzikas instrumentu savstarpējā mijiedarbībā un sintēzē,“ stāsta projekta kuratore Sandra Lapkovska.

Sākot ar šo nedēļu trīs mēnešu garumā Kaņepes Kultūras centrs apmeklētājiem piedāvās īpašu pasākumu pāri – klausīšanās un sarunu vakaru, kuru vadīs Visvaldis Dreiska, plašākai sabiedrībai labāk pazīstams kā leģendārā krodziņa “Muklājs” saimnieks, un koncertvakaru, kura laikā pieredzējuši mūziķi un mūzikas studenti dalīsies stāstos un ļaus tuvāk iepazīt kādu no džeza mūzikas instrumentiem.

Jau šo trešdien, 11. aprīlī pl. 20 Visvaldis Dreiska stāstīs par saksofona lomu džezā, kā ilustrāciju izmantojot dažādu izpildītāju diskus. Savukārt ceturtdien, 12. aprīlī, pl. 20.30 “Džezs tuvplānā” koncertā muzicēs saksofonists Deniss Paškevičs kopā ar dombiedriem Mareku Loginu (bungas), Andri Grunti (kontrabass) un Ati Andersonu (klavieres). Vakara gaitā viņiem piebiedrosies pasākuma īpašie viesi - Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studenti Zane Švēde-Grīnberga, Ervīns Veliks un Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas audzēknis Aleksandrs Šarovs.

 

Deniss Paškevičs ir labi zināms džeza aprindās gan Baltijā, gan plašākā pasaulē. Viņa vārds ir iekļauts “Eiropas Džeza koka” sarakstā. Paškevičs ir muzicējis kopā ar tādiem māksliniekiem kā Seamus Blake, Christian Frank, Paul Bollenback, Ryo Kawasaki, Bob Ferrel un daudziem citiem.

11. aprīļa pasākums klausītājiem ir pieejams bez maksas, savukārt 12. aprīļa koncerta “Older Than Night" ieejas maksa ir 3 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti