Demokrātiski un eklektiski – atskats uz «Summer Sound 2018» otro dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 2. un 3. augustā, Liepājas pludmalē norisinājās festivāls “Summer Sound 2018”. Festivāla rīkotāji ziņo, ka abu dienu laikā “Summer Sound” apmeklējuši aptuveni 23 000 cilvēku. LSM.lv festivālā viesojās sestdienā.

Ja citus gadus pludmalē uzbūvētais festivāls piedzīvojis jūra spēku tā apokaliptiskajā izpausmē, tad šogad laikapstākļi apmeklētājus lutināja, piešķirot “Summer Sound” savdabīgu “kūrorta licenci”. Sestdiena Liepājas pludmalē bija skaista – saules apmirdzēta jūra ar baltiem vilnīšiem, ūdens piena siltumā, bet horizontu izdaiļoja vindsērfinga buras. 

Laikā, kad visā Latvijā notiek dažādi izklaides pasākumi un dienas ir skaistas tāpat vien, festivālam ir svarīgi ļoti labi pazīt savu mērķauditoriju, kas “Summer Sound” gadījumā galvenokārt ir jaunieši līdz 25 gadu vecumam. Enerģijas pilni un gatavi ballēties līdz rītam, un festivālam ir jābūt gatavam viņus izklaidēt. 

Muzikālajā ziņā “Summer Sound 2018”  ir  demokrātisks un eklektisks festivāls.

Programmu veidoja latviešu populārajā mūzikā aktuāli mākslinieki, kurus publikai vairs nevajag atsevišķi pieteikt – Aija Andrejeva, “Dzelzs vilks”, “Musiqq”, “Labvēlīgais tips”, Ozols un citi. Tāpat bija arī vajadzīgā nostalģija – šogad grupa “Goo Goo Dolls” – un skatuve  alternatīvākas mūzikas cienītājiem, uz kuras uzstājās tādas grupas kā “Inokentijs Mārpls”, “Židrūns”, “Laika suns”, “Polifauna”  un citi. 

Prožektoru gaismā tika arī jaunie, daudzsološie radio SWH raidījuma “Priekšnams”  mūziķi un kaimiņu lietuviešu grupas. Ļoti labi apmeklētas bija arī mazākās teltis, kur dejas vadīja dīdžeji. Kino teltī varēja noskatīties gan latviešu kino klasiku, gan jauno režisoru darbus. Drosmīgajiem tika piedāvāta iespēja sēsties karuseļa ratā. 

Domāju, ka festivāla “Summer Sound”  labās atmiņas visdrīzāk saistīsies ar labi pavadītu laiku draugu lokā, nevis ar neatkārtojamu koncerta apmeklējumu. Diemžēl pludmales skatuves un deju telts skaņa ļoti bieži pārklājās, apgrūtinot klausīšanos. Taču, ja ņemam vērā festivāla izklaidējošo specifiku, šī nianse apmeklētāju vidū visdrīzāk palika nepamanīta. 

Ja uzticamies britu zinātniekiem, tad cilvēka muzikālā gaume veidojas laikā no 14 līdz 25 gadiem – skatoties ilgtermiņā, festivāls “Summer Sound” šajā jautājumā varētu kļūt par labu platformu, kopējā izklaides saldumā iepilinot izglītojošu muzikālo devu (kas jau tagad tiek darīts.) Ja izdotos vēl labāk ieinteresēt lietuviešus, rezultāts būtu mērāms ne vien apmeklētāju skaitā, bet arī muzikālās skatuves izaugsmē. Galu galā, Liepāja atrodas stratēģiski labā vietā, pludmale – brīnišķīga, tikai žēl, ka izcilos laikapstākļus nevar rezervēt pāris gadus uz priekšu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti