Decembrī dievnamos skanēs Aigara Voitišķa dziesmu cikls «Leduspuķes Tavā logā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nacionālā teātra aktrises – Dita Lūriņa un Zane Dombrovska - decembrī dosies pie klausītājiem, lai Ziemassvētku klusumā īpašā kamersastāvā Latvijas dievnamos izdziedātu mūziķa Aigara Voitišķa dziesmu ciklu “Leduspuķes Tavā logā”.

“Leduspuķes Tavā logā” būs akustiski koncerti, kuros skanēs dažādos laikos tapuši Aigara Voitišķa ziemas un Ziemassvētku tematikai veltīti skaņdarbi ar dzejnieka Pētera Brūvera, Vizmas Belševicas, Ingus Ulmaņa un citu autoru vārdiem. Aktrišu dziedājumu papildinās ne vien paša autora Aigara Voitišķa, bet arī Ginta Solas ģitāras akustiskais skanējums. Koncerta laikā izskanēs arī vairāki instrumentālie skaņdarbi no Ginta Solas albuma “Ziema”.

 „Katrs mākslinieks ar savu klātbūtni kopējā skanējumā un sajūtās ienes kaut ko jaunu un nebijušu. Mūziķu un aktieru kopdarbā, ko radīs jaunais kamersastāvs, vēlamies klausītājā raisīt sajūtas, kas aicina uz pārdomām šajā laikā, neieslīgstot skumjās, bet radot katrā personīgu spēcīgu pārdzīvojumu,” saka Aigars Votišķis.

Savukārt dziedošā aktrise Dita Lūriņa gaidāmo koncertu sajūtas raksturo šādi: „Mūsdienās palicis tik maz logu, kuros vēl zied leduspuķes... Leduspuķes man atgādina bērnību, liek ilgoties pēc sniegotas ziemas. Tas ir stāsts par mūsu ilgām, par to, ko mēs katrs meklējam, par ieklausīšanos sevī, par to, kā piepildīt savu dzīvi, esot patiesam pret sevi..”

15.decembrī plkst.20 leduspuķes ziedēs Ventspils baptistu baznīcā, 22.decembrī plkst.20 – Kuldīgas Annas baznīcā, 26.decembrī plkst.18 – Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes baznīcā, 26.decembrī plkst.21 – Baltezera baznīcā, 27.decembrī plkst.18 – Cēsu Sv. Jāņa lauku ev. lut. baznīcā, 27.decembrī plkst. 21 – Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti