Rīta Panorāma

Intervija ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni

Rīta Panorāma

Intervija ar diriģentu Jāni Liepiņu

Latviešu džeza mūzika koncertā "Strings Attached"

Dāvja Jurkas džeza kvartets uzstāsies ar koncertu «Strings attached»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu džeza mūzikas koncerts „Strings attached” ir jaunā džeza saksofonista Dāvja Jurkas ilgi lolots projekts. 28.maijā plkst. 19 koncertā Stradiņa Universitātes Aulā skanēs paša Dāvja Jurkas un komonista Ritvara Garozas džeza mūzika.

Šobrīd Dāvis Jurka studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā, un koncerts “Strings attached” reizē būs arī viņa diplomeksāmens.

„Ideja pievienot stīgas bija jau sen,” teic Dāvis Jurka, stāstot, ka pērn nospēlēts viens šāds koncerts un radusies vēlme darīt to vēl.

„Nekad nevar zināt, kas tevi sagaida, kad tu paskaties uz notīm. Vari apmēram tikai nojaust, kas tas būs,” piebilst mūziķis.

Dāvis Jurka ir saksofonu grupas koncertmeistars Latvijas Radio bigbendā, paralēli darbojas dažādos projektos, to skaitā Daumanta Kalniņa kvintetā, u.c. 2014. gada pavasarī ieguva otro vietu starptautiskajā “Riga Jazz Stage 2014” konkursā, savukārt 2015. gada sākumā saņēma Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un "Swedbank" Gada balvu jaunajam mūziķim. 

Koncertā “Strings attached” piedalās Dāvis Jurka (flauta, klarnete, saksofoni), Ritvars Garoza (klavieres), Toms Poišs (kontrabass), Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti) un stīgu grupa – Aleksejs Bahirs (vijole), Ivars Brīnums (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Jānis Pauls (čells).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti