Daumants Liepiņš uzvarējis prestižajā «Vendome Prize» pianistu konkursā Šveicē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pianists Daumants Liepiņš ar vienbalsīgu žūrijas balsojumu uzvarējis vienā no prestižākajiem pasaules pianistu konkursiem - “The 2019 Vendome Prize for Piano at the Verbier Festival”, liecina informācija konkursa mājaslapā.

Talantīgais mūziķis izpelnījies ne tikai publikas ovācijas un žūrijas atzinību, bet arī iespēju ar solokoncertu nākamgad debitēt Verbjē festivālā Šveicē un ierakstīt disku "Steinway" ierakstu kompānijā.

Daumants Liepiņš sācis apgūt klavierspēli jau piecu gadu veumā. Agrā vecumā sāka arī veiksmīgi piedalīties pianistu konkursos, iegūstot daudzas godalgotas vietas, ieskaitot 1. vietu Valsts pianistu konkursā (2003), 1. vietu Jauno mūziķu starptautiskajā konkursā Siguldā (2007), 3. vietu (2007) un 2. vietu (2009) Starptautiskajā jauno mūzķu konkursā Oldenburgā, Vācijā, kā arī 1. vietu Ineses Galantes jauno talantu konkursā (2014).

2018. gada septembrī Daumants kļuva par laureātu Džordžes Enesku starptautiskajā pianistu konkursā Rumānijā, iegūstot 2. vietu, bet novembrī iekļuva labāko sešu pianistu starpā prestižajā Ženēvas starptautiskajā pianistu konkursā un ieguva Georga Leibensona speciālbalvu.

2017. gadā Daumants kļuva par pirmās vietas ieguvēju Ziemeļvalstu starptautiskajā pianistu konkursā Zviedrijā, un vēlāk tajā pašā gadā ieguva 3. vietu 5. Starptautiskajā Džeimsa Motrama starptautiskajā pianistu konkursā Mančestrā, Lielbritānijā, un bija finālists Tbilisi starptautiskajā konkursā Gruzijā.

Daumants regulāri koncertē Latvijā un citviet Eiropā, un ir uzstājies ar tādiem simfoniskajiem orķestriem kā Liverpūles Karalisko filharmonijas orķestri, Rumānijas Nacionālo simfonisko orķestri, Gruzijas Nacionālo simfonisko orķestri,  Helsingborgas simfonisko orķestri, Kauņas simfonisko orķestri u.c. 2016. gadā Daumants saņēma Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas LMT Studentu Gada balvu.

2016. gadā Daumants kā viens no četriem izvēlētiem dalībniekiem piedalījās pasaulslavenās pianistes Mitsuko Učidas meistarklasēs Kārnegī zālē, Ņujorkā.

Šobrīd Daumants studē Ingesundas mūzikas augstskolā Zviedrijā pie prof. Jūlijas Mustonenas-Dālkvistas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti