Rīta Panorāma

Intervija ar rakstnieku Arno Jundzi par romānu "Sarkanais dzīvsudrabs"

Rīta Panorāma

Intervija ar dziedātāju Meldru

Dzejnieks Fricis Bārda Daumanta Kalniņa kvinteta koncertprogrammā "Sirds prieks"

Daumanta Kalniņa kvintetatam Friča Bārdas inspirēts albums un koncertprogramma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Daumanta Kalniņa kvintets izveidojis jaunu koncertprogrammu un ierakstījis albumu "Sirds prieks", kura pamatā ir Friča Bārdas dzeja.

Jaunās programmas CD “Sirds prieks” atklāšanas svētki notika 24.septembrī Friča Bārdas dzimtas memoriālajā muzejā “Rumbiņi". Brīvā dabā, memoriālā muzeja lauku sētā programmas mūziķi atskaņoja daļu no diska “Sirds prieks” dziesmām. Tikšanās bija novadnieku plaši apmeklēta, un improvizētā koncerta izskaņā klausītājiem bija iespēja iegādāties tikko izdotos CD ar mūziķu parakstiem.

7. un 8.oktobrī plkst. 18.00 Daumanta Kalniņa un kvinteta jaunā koncertprogramma “Sirds prieks” ar Friča Bārdas vārdiem izskanēs mūzikas namā "Daile". Programma arī turpmāk būs mūzikas nama "Daile" repertuārā.

Koncerti “Sirds prieks” skanēs arī citās Latvijas koncertzālēs - 1.oktobrī plkst. 18.00 Vidzemes koncertzālē "Cēsis", 11. oktobrī plkst. 19.00 Jelgavas Kultūras namā, 4. novembrī plkst. 14.00 koncertzālē “Valmiera”.

“Sirds prieks” programmai mūziķi Daumants Kalniņš un Kristaps Vanadziņš par pamatu izvēlējušies Friča Bārdas dzejas darbu liriskāko devumu. Izvēlētā dzeja rada īpaši poētisku noskaņu, kas arī ir bijis iedvesmas avots abu mūziķu darbiem.

Programmas tēma un žanrs - džeza maniere liriskā skanējumā ignorē stila izsmalcinātību, bet kopskanējumā - dzejā un mūzikā rada harmonisku vēstījumu.

Koncertā “Sirds prieks” dzirdēsim mūziķus - Daumants Kalniņš - balss, oboja, Kristaps Vanadziņš - taustiņinstrumenti, Mārcis Auziņš - ģitāra, Toms Poišs - bass, kontrabass, Rūdolfs Dankfelds - sitamie instrumenti,.

Mūzikas ieraksts “Sirds prieks” ir pieejams mūzikas namā "Daile", Jāņa Rozes grāmatnīcās un citās mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti