Kultūras ziņas

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Kultūras ziņas

Karnevāla nakts Mākslas akadēmijā

Daumants Kalniņš dodas turnejā

Daumanta Kalniņa «Atspulgi» - no «Milžu cīņas» līdz «Miedziņam»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdienas, 19.februāra, vakarā koncertu turneju pa Latviju ar nosaukumu "Atspulgi" sāk dziedātājs Daumants Kalniņš. Programmas repertuārā būs gan jau dzirdētas dziesmas, gan arī gluži jaunas aranžijas tādiem populāriem skaņdarbiem, kurus grūti iedomāties skanam citādi. Piemēram, Ingus Baušķenieka "Milžu cīņa" un pagājušā gadsimta 80.gadu bērniem labi pazīstamā raidījuma "Miedziņš nāk" ievada dziesma.

Koncertprogrammā "Atspulgi" lielāko daļu dziesmu aranžējis Mārcis Auziņš. Tas esot darbs, kas jāveic ar īpašu jutību - nelaužot skaņdarbus, kuros iejaukšanās būtu lieka, bet nebaidīties improvizēt tajos, kur radoša pieeja oriģinālam nekaitē.

"Tas skaņdarbs uz kādām divām trijām dienām jāiemīl. Protams, ir skaņdarbi, kas atstāti ļoti tuvu to oriģinālajam skanējumam. Bet ir tādi, kas ir krasi izmainīti, un es gribētu redzēt to komponistu sejas," saka Mārcis Auziņš.

"Galvenais ir neapzaudēt to esenci, nepazaudēt tekstu, fundamentu, ko oriģinālais autors ielicis. Mums varbūt palīdz tas, ka vārdi dzīvo pāri, tie neatkarīgi no interpretācijas paliek. Galvenais to darīt tā, lai paši komponisti atpazīst savu dziesma," norāda Daumants Kalniņš.

Koncertturneja "Atspulgi" ar deviņiem koncertiem ilgs kopumā mēnesi. Madonieši, krustpilieši un alūksnieši Daumantu Kalniņu ar šo pavadošo sastāvu savā pilsētā dzirdēs pirmo reizi.

"Man tiešām prieks, ka reģionos ir tik daudz labu vietu, kur var uzstāties, arī tik tālu no Rīgas. Lai neteiktu, ka - Rīgā, jā, Rīgā vispār nav... Rīga jau ir fundamentāla ar to, ka mums ir "Ziemeļblāzma". Mikrorajonos ir koncertzāles," smej Daumants Kalniņš.

Daumanta Kalniņa koncertbrauciena pirmā uzstāšanās notiks piektdien, 19.februārī, Ādažu kultūras centrā. Kā vēstīts, dziedātājs viesosies arī Rēzeknē, Liepājā, Rīgā, Madonā, Alūksnē, Jēkabpilī un Cēsīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti