Kultūra

LU Botāniskajā dārzā atklāj studentu īsfilmu kino vakarus

Kultūra

Notiks jau ceturtais alternatīvās kamermūzikas festivāls "Sansusī"

Daugavpils «Muzikālajā augustā» klausāma grupa «Alaska Dreamers» un Saulius Petreikis

Daugavpils «Muzikālajā augustā» klausāma grupa «Alaska Dreamers» un Sauļus Petreikis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No džeza līdz īru straujajiem ritmiem un armēņu duduka skaņām, tāds ir Daugavpilī  notiekošā pasākuma „Muzikālais augusts” koncertprogrammas noskaņojams. Daugavpils teātrī ar diviem koncertiem uzstāsies grupa „Alaska Dreamers”, kas sevī apvieno blūza, soulmūzikas un postroka elementus, un Lietuvas spožie mūziķi – Sauļus Petreikis un Pasaules orķestris.

“Muzikālais augusts” Daugavpilī jau ir tradicionāls pasākums, kad katru šī pēdējā vasaras mēneša ceturtdienu vai nu pilsētas parkos, baznīcā vai teātrī skan lieliska mūzika. Šogad pasākumam ir piecu gadu jubileja, tāpēc arī viesi īpaši, saka šī muzikālā projekta vadītājs Jānis Butkevičs.

Mūziķe Kristīne Prauliņa atzīst, ka ar savu koncertprogrammu Daugavpils “Muzikālajā augustā” piedalīsies pirmo reizi, turklāt plašā sastāvā un ar daudzveidīgu mūziku. “Manuprāt, muzikālais slāņojums ir tā interesantākā lieta mūsu sastāvā. Mēs katrs nākam ar savu muzikālo vēsturi un visu liekam kopā, un tad rodas kas jauns un interesants,” stāsta mūziķe.

Šis koncerts sāksies pussešos vakarā Daugavpils teātrī, savukārt jau pusastoņos teātra skatuvi piepildīs kaimiņvalsts Lietuvas izcilais muzikants ar savu pasaules orķestri. “Ārkārtīgi savdabīgs un muzikāls cilvēks Sauļus Petreikis. Šoreiz viņš brauc ar savu mūziķu kopu. Koncertā skanēs mūzika no visas pasaules, tur tiks izmantoti no savdabīgiem ķīniešu instrumentiem līdz pat armēņu dudukam, jo pats Petreikis spēlē vai arī attēlo tos ar savu balsi,” stāsta Butkevičs.

Pasaules orķestra projekts kopā ar stīgu kvartetu ir Sauļa Petreiķa viena no radošajām izpausmēm. Koncertā vienā telpā apvienosies gaisma un ēna, rotaļīgums un dusmas, savukārt tam visam cauri vīsies īru straujie ritmi un armēņu duduka skaņas. Daudzām dziesmām ir raksturīga ķeltu skaņa, kas labi sader kopā ar lietuviešu un latviešu tradicionālo mūziku, savukārt eksotiskie timbra ritmi dziļāk iepazīstinās ar Ķīnas, Irānas un Indijas mūziku.

Taču “Muzikālais augusts” Daugavpilī vēl tikai pusē un mūzikas baudītājus gaida vēl virkne labas mūzikas koncertu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti