Stāsti

Latvijas polārpētnieki Grenlandē cer iegūt unikālus datus par norisēm ledāja iekšienē

Stāsti

Privātie mežu īpašnieki aicina sēņotājus ievērot aizlieguma zīmes

Daugavpils koris apliecina tiesības būt pasaules labāko koru vidū

Daugavpils koris apliecina tiesības būt pasaules labāko koru vidū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Daugavpils jauktais koris "Daugava" ir vienīgais, kas pārstāvēja Latviju prestižākajā Pasaules koru olimpiādē, kas šogad risinājās Sočos.

Kopumā koru olimpiādē piedalījās vairāk nekā 280 kolektīvi no 76 pasaules valstīm. Daugavpils koris ''Daugava'' bija iekļauts sāncensībā ar pasaules vislabākajiem koriem un piedalījās Čempionu konkursā, kurā gūtas divas augstākās proves medaļas - zelta un sudraba.

Kamēr pasaules labākie sportisti gatavojas lielākajam notikumam šogad - vasaras olimpiādei Riodežaneiro -, no savas muzikālās olimpiādes, kas šogad izskanēja Sočos, mājās atgriezušies pasaules labākie kori. Arī tās bija sacensības, un tikai vislabākie mājās atved medaļas.

„Sočos Daugavpils koris bija vienīgais no Latvijas, kurš piedalījās Pasaules koru olimpiādē, un mājās pārveda zelta un sudraba medaļas,'' lepnumu neslēpj Daugavpils Latviešu kultūras centra vadītājas vietniece kultūras jomā Sandra Maskaļova.

Īpašs gandarījums, ka zelts un sudrabs izcīnīts pasaules vislabāko koru jeb čempionu konkursā, tas ir prestiži "Daugavai", saka kora vadītājs Jevgenijs Ustinskovs:

„Pasaules koru olimpiāde notiek vienreiz divos gados, un tādā pasākumā piedalīties ir ļoti svarīgi. Un tāds pasākums ļoti dod iedvesmu koristiem, diriģentiem un komponistiem. Un mums ļoti liels prieks par to, ka starptautiskā žūrija ļoti augstu novērtēja mūsu kora sniegumu.”

Pārrodoties mājās ar augstās proves medaļām no Sočiem, "Daugavas" koristi apliecina - ne stāstos un runā ir to vērtība, bet skaņā un balsīs, ko koristi izdzied.

Šis augstais pasaules mēroga novērtējums prestižajā Pasaules koru olimpiādē ir ne tikai atzinība un lepnums korim "Daugava", bet vēl arī iespēja piecus gadus piedalīties visaugstākā pasaules līmeņa koru konkursos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti