Dienas ziņas

Polija par ekonomiskām sankcijām pret Krieviju

Dienas ziņas

Valmierā aizvadīta ikgadējā modes skate

Daugavpils dejotāji gatavojas Gaudeamus

Daugavpils dejotāji gatavojas dziesmu un deju svētkiem «Gaudeamus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Baltijā lielākie studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus” šogad, no 26. līdz 29. jūnijam, norisināsies Daugavpilī un pulcēs dalībniekus no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis “Laima” jau aktīvi gatavojas 17. „Gaudeamus” svētkiem.

Jau no septembra sākuma Daugavpils Universitātes studentu deju ansamlblis “Laima” gatavojas 17. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētkiem Gaudeamus, kur kopā ar citiem Latvijas kolektīviem, prezentēs latviešu tautu dejas. Koncertā “Ceriņi baltie” studentu deju ansamlbis “Laima” priecēja publiku ar gaidāmo svētku repertuāru.

“Būs vairāki koncerti (..) Bet otrā dienā katra valsts protams rādīs savas programmas. Tas būs 28.jūnijā. Gan dejotāji atsevišķi rādīs savas programmas, gan koristi rādīs savas programmas,” saka deju ansambļa horeogrāfs Jānis Butkevičs.

Parasti par „Gaudeamus” norises vietām  kļūst Baltijas valstu galvaspilsētas, bet šoreiz būs izņēmums un 2014. gadā tas pirmoreiz norisināsies Daugavpilī. Katra valsts prezentēs savu deju daiļradi. Un repertuārs tiek raksturots kā aizraujošs. “Ļoti interesants, arī sarežģīts. Dažas dejas, bet vietām arī atraktīvs,” saka Butkevičs, piebilstot, ka “Laima” izpildīs dejas no Latviešu klasikas fondiem.

Dažiem dejotājiem šis bija pirmais koncerts un sajūtas pēc uzstāšanās ir lieliskas. “Ļoti labi! Emociju ir tik daudz un visas ir tik patīkamas. Prieks, ka var dejot tik superīgā kolektīvā. Superīgi vadītāji un kolēģi. Super!” stāsta kāda no dejotājām. Viņai piekrīt cita ansambļa dalībniece. “Ideāli. Ļoti apmierināta ar mūsu paveikto darbu un to, ko sniedza skatītāju atdeve,” viņa saka.

Studentu dziesmu un deju svetki notiks Stropu estrade, kurā vienkopus var pulcēties ap 7000 svētku dalībnieku un viesu. Līdz Gaudeamus svētkiem ir atlikuši vien divi mēneši. Un šis laiks visiem kolektīviem būs saspringts, lai noslīpētu savu sniegumu līdz perfektumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti