Kultūras ziņas

ES Padomes Latvijas prezidentūras Kultūras programma

Kultūras ziņas

Džilindžera un Gorkija drāma "Saules bērni"

Ziemassvētku dziesmu festivāls Daugavpilī

Daugavpilī Ziemassvētku noskaņu paildzina festivāls «Sudraba zvani»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Laikā, kad nosvinēti visu konfesiju Ziemassvētki un atsākusies ierastā ikdiena, Daugavpilī atklāts starptautiskais garīgās mūzikas festivāls "Sudraba zvani". Paildzinot svētku sajūtu, tajā ar Ziemassvētku dziesmām piedalās kori, ansambļi un mazie solisti. Šogad žūrija vērtēs vairāk nekā 70 kolektīvu un 100 mazo dziedātāju priekšnesumus no deviņām valstīm.

Jau 11. reizi Daugavpilī tiek rīkots starptautiskais garīgās mūzikas festivāls "Sudraba zvani". Festivālā piedalīsies vairāk nekā 2000 dalībnieku no deviņām valstīm. Atšķirībā no citiem festivāliem, "Sudraba zvani" ir īpaši veltīts Ziemassvētku mūzikai.

"Mūsu pilsēta ir multikultūrāla, te dzīvo ļoti dažādi cilvēki. Tieši tāpēc pēc pareizticīgajiem Ziemassvētkiem notiek pasākums, kur apvienojas visu tautību cilvēki. No dažādām valstīm brauc, dzied dažādās valodās, dzied dažādu konfesiju cilvēki," stāsta festivāla "Sudraba zvani" mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs.

Žūrija vērtēs dalībnieku tehnisko un māksliniecisko sniegumu. Pirmo reizi festivālā notiks konkurss arī jauniem solistiem līdz 16 gadu vecumam.

Kā norāda festivāla dalībnieki un viņu skolotāji, ir satraucoši gatavoties un piedalīties konkursos. Tas dod  vērtīgu pieredzi. "Ir prieks, bet vienmēr var jau labāk. Man personīgi labāk patīk koncerti, jo konkursos ir saspringtāk," saka dalībnieks no Rīgas Doma kora skolas Gabors Goldmanis.

Kā vēstīts, festivāls "Sudraba zvani" Daugavpilī tiks atklāts 9.janvārī, tas turpināsies līdz svētdienai, 11.janvārim, kad savus priekšnesumus sniegs gan kori, gan arī ansambļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti