Labrīt

Rūta Dimanta: Cilvēkus interesē iespēja saņemt atbalstu no "Ziedot.lv" augsto rēķinu dēļ

Labrīt

Latvijā darbu, īpaši apkalpojošajā sfērā, bez krievu valodas zināšanām atrast ir grūti

"Muzikālais augusts" Daugavpilī skan jau desmito reizi

Daugavpilī jau 10. gadu skanēs «Muzikālais augusts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Augustā ik ceturtdienu Daugavpilī skan mūzika. Jau desmito reizi savu skanējumu uzsāk "Muzikālais augusts". Gan pilsētas koncertzālēs, gan arī brīvdabā uzstāsies pašmāju un ārvalstu dažādu žanru mākslinieki.

Daugavpils Vienības nama producents Jānis Butkevičs stāsta: "Jau 10 gadus nemainās mums tas, ka katru ceturtdienu augustā Daugavpilī ir divi koncerti parkā vai koncertzālē, vai šoreiz Kultūras pilī. Mēs mēģinām kaut ko jaunu un to, kas ir bijis."

Butkveičs skaidro, ka pirmais "Muzikālā augusta" koncerts notiks jau šo ceturtdien: "4. augustā Andreja Pumpura skvērā pulksten 18.00 uzstāsies "Mirage Jazz Orchestra" un Normunds Rutulis. Skanēs pasaules džeza standarti, koncerts būs ļoti interesants, un pēc viņiem skanēs jauniešu grupa "Sudden Lights". Tie ir jauni, harismātiski mūziķi ar savu koncertprogrammu. [..] Mēs mēģinām izmantot dažāda žanra mūziku, tas ir gan džezs, gan estrāde, gan klasiskā mūzika, gan operas mūzika, gan instrumentālā mūzika. Jo skatītājam ir interesanti redzēt vienā tādā festivālā daudzus nozīmīgus žanrus."

Katru gadu festivālā skan klasiskā mūzika un opera. Šoreiz tās skanēs koncertprogrammā "Mīla, drāma un kaislības opermūzikā," atklāj Butkēvičs: "Izskanēs gan "Toska", gan "Karmena"… Uzstāsies Inna Kločko, Ilona Bagele, Andris Ludvigs, Rihards Mačanovskis, Ilze Ozoliņa, Svetlana Okuņina un Inga Ozola. Es ceru, ka koncerti būs ļoti spilgti un apmeklētāji būs gandarīti."

Producents uzsver, ka festivāla mērķis ir dot Daugavpils pilsētai caur "Muzikālo augustu" jaunu impulsu: "Daugavpilij nav jūras kā Jūrmalā, kā Ventspilī, Liepājā, Salacgrīvā, kur notiek lieli muzikāli projekti, tāpēc mēs arī piedāvājam cilvēkiem muzikālos koncertus, lai tie brauktu tieši uz Daugavpili. Lai var nākamajās dienās aiziet uz cietoksni, Rotko centru, Martinsona māju, Inženieru arsenālu, muzeju, lielisko Rīgas ielu, kur var baudīt kafiju ārā."

Muzikālā augusta koncerti Daugavpilī notiks ik ceturtdienu visa augusta garumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti