Daudzviet Latvijā notiks Ulda Marhileviča autorkoncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 11.oktobra līdz 5.decembrim daudzviet Latvijā izskanēs komponista Ulda Marhileviča autorkoncerts "Tava sirds ir tavas mājas".

Uldis Marhilevičs koncertos "Tava sirds ir tavas mājas" muzicēs kopā ar vijolnieku Dzintaru Beitānu, taustiņintrumentālistu Raimondu Macatu, kontrabasistu Modri Laizānu un sitaminstrumentālistu Andri Buiķi. Ulda Marhileviča dziesmas izdziedās Antra Stafecka.

Ulda Marhileviča autorkoncerts ir sen iecerēts un lolots komponista projekts, kas tagad tiks nodots klausītāju vērtējumam.

Koncertprogrammas pirmā daļa atvēlēta instrumentālajai mūzikai, pie klavierēm būs pats komponists Uldis Marhilevičs.

"Galvenais iemesls ir flīģelis. Pasakiet, kuram pianistam nav tāda doma - uzspēlēt "Steinway"? Mēs daudz izmantojam digitālās klavieres, tādēļ šis koncerts, kurā spēlēšu tieši flīģeli, būs īpaši atbildīgs," norāda Uldis Marhilevičs.

Koncertprogrammas otrajā daļā uzstāsies dziedātāja Antra Stafecka, kura iejutīsies komponista dažādos gados radītajās dziesmās, kuras savulaik dziedājušas dažādas skatuves leģendas - Mirdza Zīvere, Igo un citi.

Koncerta programmā skanēs gan zināmas, gan retāk dzirdētas Ulda Marhileviča melodijas, neizpaliks komponista zelta dziesmas "Vēl", "Naktsvārdi", "Mājupceļš", kā arī "Lūgums", kas 1984.gadā kļuva par Latvijas Radio mikrofona aptaujas uzvarētāju.

Uldis Marhilevičs saka: "Man mūzikas radīšana saistās ar degsmi. Aicinu uz saviem autorkoncertiem visā Latvijā! Būs pirmatskaņojumi, līdzi dziedāšana un varbūt arī kāds tango."

Ulda Marhileviča autorkoncerti "Tava sirds ir tavas mājas" notiks 11.oktobrī Latgales vēstniecībā "Gors", 18.oktobrī Liepājas olimpiskā centra Rožu zālē, 25.oktobrī Valmieras kultūras centrā, 30.oktobrī Jelgavas kultūras namā, 7.novembrī Ādažu kultūras centrā, 15.novembrī Baložu kultūras namā, 18.novembrī Madonas kultūras namā, 21.novembrī Ogres kultūras centrā, 28.novembrī Ventspils teātra namā "Jūras vārti", 29.novembrī Rīgā, koncertzālē "Rīga", kā arī 5.decembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti