Dārziņa jauktais koris sniegs bezmaksas koncertu Jāņa baznīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Emīla Dārziņa jauktais koris gada noslēgumā aicina uz bezmaksas koncertu “Gaismas upes”. Koncerts notiks 17. decembrī plkst. 20 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

Kontrastējot tradicionālajiem Ziemassvētku koncertiem, “Gaismas upes” klausītājus vedīs cauri dažādu gadsimtu noskaņām, iezīmējot likteņa melodiskos vijumus gan dabā, gan cilvēkos, to pārdzīvojumus un sajūtas visa gada garumā līdz pat Ziemassvētkiem, koncertu raksturo kora pārstāve Diāna Rumpe.

Programmā būs Džona Farmera, Jozefa Reinbergera,  Knuta Nīsteda, Habjera Sarasola, Erika Vaitakra, Ērika Ešenvalda un citu komponistu radītā mūzika.

Kā īpašs pārsteigums klausītājiem, noslēdzot Emīla Dārziņa 140.jubilejas gadu, būs speciāli korim Andra Gaiļa aranžētā Emīla Dārziņa “Melanholiskā valša” pasaules pirmatskaņojums.

“Gada tumšāko gadalaiku ar savu koncertu centīsimies darīt to gaišu savu klausītāju sirdīs. Pārdomu pilnais svētku laiks ir brīnišķīgs mirklis, kad Latvijas iedzīvotājiem un viesiem dāvināt mierpilnu un sirsnīgu noskaņu koncertu,” stāsta kora mākslinieciskā vadītāja Nora Vītiņa.

Koncertu diriģēs Emīla Dārziņa jauktā kora mākslinieciskā vadītāja Nora Vītiņa, kā arī jaunie diriģenti Rūdolfs Krēsliņš un Agnese Urka, kas korim pievienojās tikai šajā vasarā. Koncerta vadītāja lomā aicināts Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jurģis Spulenieks, ar kuru kopā koris piedalās izrādē “Raiņa sapņi”.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā Emīla Dārziņa jauktais koris atgriezās no vairāku nedēļu ilgušā brauciena Spānijā, Tolosā, kur prestižajā starptautiskā koru konkursā ieguva trešo vietu tautas mūzikas kategorijā, kā arī saņēma Basku reģiona pašvaldības speciālbalvu par labāko basku skaņdarba interpretāciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti