Kultūras ziņas

Liepājas muzejā atklāta Ēvalda Dajevska izstāde "Dajevskis Amerikā"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

"Zvaigznāja kubs" - muzikāli izglītojoša programma jauniešiem, bērniem

Darbu sākusi muzikāli izglītojoša programma bērniem un jauniešiem «Zvaigznāja kubs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mūziķe Agnese Rozniece, kuru daudzi pazīst kā Agnesi Rakovsku, šovasar sākusi ar mūziku saistītu aktivitāti jauniešiem – “Zvaigznāja kubu”, kurā var piedalīties bez maksas. Projekta nolūks ir izglītot un parādīt, cik dažāda var būt mūzika. Divdesmit Latvijas vietās tiks veidotas diskusijas, meistarklases un sniegta iespēja pašizpausmei.

“Zvaigznāja kubs” ir aktivitāšu kopums, kas vērsts uz to, lai attīstītu jauniešu prasmi orientēties mūzikas valodā pat tad, ja iepriekš nav iegūta muzikālā izglītība. Tāpat tiks attīstītas prasmes veidot dziesmas kopā ar citiem projekta dalībniekiem.

“Zvaigznājs pēc savas filozofijas ir tāds interesants zīmējums debesīs, kas sastāv no vairākām zvaigznēm. Man šķiet, ka katram cilvēkam mūzikā vai radošajā industrijā, viņam ir vajadzīga tā komanda. Tu vari būt zvaigzne, tu vari iemirdzēties spilgti, tu vari realizēt savu potenciālu maksimāli. Es ticu, ka tā var būt katram. Apkārt ir vajadzīgs pielasīt tās trūkstošās puzles daļas,” skaidroja mūziķe, projekta idejas autore Agnese Rozniece.

Pasākumā iedvesmu sniegs arī citas mūziķes, piemēram, Evija Vēbere un Sabīne Geiba.

“Tas galvenais uzdevums ir vienkārši likt iedvesmoties. Ka tas cilvēciņš aiziet mājās, grib to ukuleli vai divus kociņus, ka tu vari saskatīt, ka tu mūziku vari uztaisīt ar šo koku vai ar grāmatām, viņas verot ciet un vaļā. Tas ir mans galvenais uzdevums – lai bērni aiziet mājās ar citu skatījumu uz to, kas ir skaņa, kas ir mūzika,” teic Evija Vēbere.

Pasākumos aicina pievienoties dažādu vecumu interesentus. Piemēram, vienā no meistarklasēm pirms pāris dienām piedalījies arī kāds vīrietis, kuram pirmo reizi mūžā bija iespēja spēlēt bungas, tā izsapņojot sen gaidītu/esošu sapni.

“Man gribas, lai šī vide ir brīva un tāda, kurā ikviens nebaidās eksperimentēt. Man tā šķiet, ka parastā, akadēmiskā izglītība ir ļoti fokusēta uz izciliem rezultātiem un uz labām atzīmēm, bet viņa aizmirst par to izzinošo procesu, kurā var kļūdīties, tur būs kļūdas. Man ļoti gribas, lai jaunieši šeit jūtas brīvi. Lai ikviens, kas ienāk, spēj izveidot to savu ideālo scenāriju, lai arī kāds viņš būtu,” uzsver Agnese Rozniece.

Bezmaksas aktivitātes jauniešiem tiks piedāvātas 20 Latvijas vietās līdz pat septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti