Darbību uzsāk elektroniskajai mūzikai veltīts projekts «Signāls»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar mērķi nodrošināt platformu dažādu elektroniskās mūzikas eksperimentu attīstībai un jaunradei, Kaņepes Kultūras centrā sāksies jauns projekts “Signāls”. Tā ietvaros notiks īpaši DJ seti, lekcijas, darbnīcas, koncerti un cita veida aktivitātes, informēja Kaņepes Kultūras centra pārstāvji. 

“Manuprāt, elektroniskās mūzikas māksliniekiem, DJ un organizatoriem pietrūkst vienotības, kā arī jaunajiem censoņiem trūkst atbalsta, motivācijas un vietas, kur izpausties. Ceru, ka šis palīdzēs izglītot un iedvesmot tos, kas patiešām grib izpausties šajā lauciņā. Tā būs iespēja satikties, mācīties vienam no otra un nozares speciālistiem,” stāsta projekta vadītājs Vadims Pitlans. 

Projektā piedalīsies pieredzējuši industrijas pārstāvji no Latvijas un viesi no Apvienotās Karalistes, Vācijas, Igaunijas un Lietuvas. Decembra pirmie notikumi sāksies ar latviešu sintīpopa izpildītājas MNTHA koncertu piektdien, kā arī turpināsies ar pieredzējušā lietuviešu dīdžeja LSAR uzstāšanos. Savukārt sestdien no 13.00 notiks plašu tirdziņš un 15.00 - neformāla diskusija par naktsdzīvi divās daļās. Pirmajā daļā būs saruna ar industrijas veterāniem Jāni Kraukli un Mixmaster AG par elektroniskās mūzikas aizsākumiem un DJ kultūru Latvijā. Otrajā daļā sarunā ar Madi Nestoru (Igaunija, Biit.Me), Šarūnas Simaiti (Lietuva, klubs Lizdas) un Elvisu Zantu (Latvija, ONE ONE) apspriedīs Baltijas valstu kopīgo un atšķirīgo naktsdzīves kultūrā.

Tāpat projekta ietvaros ir tapis jauns raidījums “Signāls”, kuru klausīties ir iespējams katru otro ceturtdienu plkst. 22.00 radiostacijā “Radio Naba”. Raidījumu vada Vadims Pitlans (TRASHY KID), un tajā tiek sniegts ieskats dažādu stilu mūsdienu elektronikā, veikti pašmāju un kaimiņvalstu pirmatskaņojumi, notiek sarunas ar dīdžejiem, producentiem un pasākumu organizētājiem.

Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti