Dambis, Rudaks un Daugavietis dalīsies atmiņās par neatkarīgo mūziku 90.gados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 13.novembrī, Kaņepes kultūras centrā Rīgā norisināsies muzikāls foto vakars "Mirklis pirms un pēc", kurā piedalīsies mūziķis Dambis, mūzikas žurnālists Uldis Rudaks un sociologs Jānis Daugavietis.

Visi trīs vakara viesi dalīsies atmiņās par neatkarīgās mūzikas izpausmēm Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā - mirkli pirms un pēc.

Raimonds Lagimovs, tautā saukts par Dambi, ir grupas "Inokentijs Mārpls" dalībnieks, neatkarīgās mūzikas eksperts, mūzikas izlases "Odekolons" izdevējs, kā arī radio "Naba" raidījuma vadītājs. Uldis Rudaks plašākai sabiedrībai zināms kā dīdžejs, mūzikas žurnālists un grāmatas "Rokupācija" autors. Savukārt Jānis Daugavietis ir sociologs, biedrības "Tornis" līdzdibinātājs un mūzikas publicists.

Atminoties laiku pirms apmēram 20 gadiem, Jānis Daugavietis norāda uz lielāku koncentrēšanos ap scēnām vai minikultūrām, kā piemērus minot biedrību "Tornis", Kuldīgu, Daugavpili un vēlāk arī Valmieru, kur saknes dzinušas grupas ar savu atšķirīgu muzikālo elpu.

"Tagad grupas vairāk ir pašas par sevi un tas ir saprotams, jo grupai nevajag tik daudz palīdzības no "ārpuses" - ierakstīties daudzi paši var ar laptopiem savos dzīvokļus. Arī mūzikas izdošanai, ar ko 21.gadsimtā saprot publicēšanu internetā, nav nepieciešama citu palīdzība," norāda Daugavietis.

Saruna par neatkarīgās mūzikas izpausmēm Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā notiks 13.novembrī plkst. 20 Rīgā, Kaņepes kultūras centrā. Vakara turpinājumā koncertu sniegs grupa "Bērnības milicija". Saruna un koncerts apmeklējams bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti