«DaGamba», «Sinfonietta Rīga» un koris «Juventus» veido kopīgu priekšnesumu festivālam «Positivus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šovasar uz "Positivus" festivāla galvenās skatuves satiksies grupa "Dagamba", Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus", informē festivāla rīkotāji.

"Dagamba" mūziķi sola ar skaņu eksperimentiem diametrāli mainīt festivāla apmeklētāju priekšstatus par klasisko mūziku un orķestra skanējumu. Programmā tiks iekļauti grupas "Dagamba" oriģinālskaņdarbi, kuru radīšanas procesā mūziķi iedvesmojušies no klasiskās mūzikas grandiem. Aranžējumos apvienoti dažādu laiku un mūzikas stilu elementi.

Klausītāji atpazīs gan Grīga Solveigas dziesmas motīvus, gan "Led Zeppelin" "Immigrant Song".

"Bahs dosies uz Irānu, Prokofjevs sastaps ceļojošo bruņinieku no filmas "Knight Rider", Mocarts dalīsies pieredzē ar "Radiohead"," sola festivāla rīkotāji. "Neskaitāmas un pārsteidzošas muzikālās satikšanās, kuras jo īpaši eksotiskas padarīs ritma pavēlnieks Hamidreza Rahbaralam, kurš muzicēs uz 8000 gadu veca sitaminstrumenta."

Jau vēstīts, ka grupa "Dagamba" 25. junijā uzstāsies Glastonberijas festivālā, bet devītais "Positivus" festivāls Salacgrīvas Zvejnieku parkā norisināsies no 17. līdz 19. jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti