Rīta Panorāma

Intervija ar Augustu Brigmani

Rīta Panorāma

Intervija ar politikas ekspertu Ojāru Skudru

Intervija ar grupu DaGamba

«DaGamba»: Ceļā uz Glastonberiju vēl daudzas valstis priekšā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceļā uz Glastonberijas festivālu, kur "DaGamba" uzstāsies 25. junijā, grupai paredzēti daudzi koncerti citviet, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atklāj mūziķi.

Kā vēstīts, "DaGamba" šovasar uzstāsies leģendārajā Glastonberijas festivālā Londonā, kas pulcē vairāk nekā 100 000 apmeklētājus. Glastonberijas festivāls, pēc grupas līdera Valtera Pūces domām, ir patīkams punkts dzīvē, kas varētu kļūt par pavērsienu Anglijas virzienā.

Savukārt 4.jūnijā Rīgas centrālās stacijas laukumā tradicionāli tiks atklāts vasaras kultūras aktivitāšu centrs "Origo Summer Stage". Jau ziņots, ka atklāšanas koncertā uzstāsies grupas "The Sound Poets" un "DaGamba".

"Origo Summer Stage" sezonas atklāšanas koncerts sāksies plkst. 17 ar grupas "The Sound Poets" uzstāšanos. Plkst. 18.30 uz skatuves kāps grupa "DaGamba". Grupa uzstāsies pusotru stundu.

Pēc „Origo” vasaras skatuves atklāšanas grupa „DaGamba” dosies uz festivāliem Lietuvā un Beļģijā, „Rīta Panorāmā” stāsta Valters Pūce.

„Pa ceļam uz Angliju mums trīs nedēļās vēl ļoti daudz valstis priekšā,” piebilst Dainis Tenis.

Jautāti, kad tad tiek rakstīts albums, ja grupai ir tik intensīva koncertdarbība, mūziķi atbild – viss notiek pa naktīm.

„Tā sanācis, ka viss kopā sakritis, kā jau dzīvē bieži gadās,” turpina Valters Pūce, stāstot, ka jaunajā albumā „Austrumi un Rietumi ies vienā rokā”.

„Galvenais koncepts albumam ir tas, ka mēs paņemam kaut ko vecu un padarām par mūsdienīgu un stilīgu,” skaidro Valters Pūce.

„Ar veco mēs domājam mūziku - Klasisko mūziku pārtaisām tā, kā tā skanētu mūsdienās,” papildina Tenis.

Projektā "DaGamba" muzicē četri akadēmiski izglītoti jauni mūziķi: Valters Pūce (čells), Antons Trocjuks (čells, Ukraina), Hamidreza Rahbaraalams (perkusijas, Irāna) un Dainis Tenis (klavieres).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti