Kultūras ziņas

Daugavas stadiona gatavība deju svētkiem

Kultūras ziņas

Ideju destilācija forumā "TEDxRiga 2015"

Dabas koncertzāles koncertiem 10!

Dabas koncertzālei aprit desmit gadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Dabas koncertzāles muzikālais veltījums šovasar adresēts Latvijas pļavām un tur sastopamajam lakstaugam - pļavas dedestiņai. Šobrīd vēl topošā pļavas mūzika līdztekus darbnīcām skanēs divos koncertos Engures novada un Alūksnes novadu pļāvās. Muzikālo priekšnesumu, kā allaž, papildinās arī radošās laboratorijas, kuras vēstīs par to, cik patiesībā ir maz īstu dabisku pļavu

Dabas noskaņu mūzikas radītāju pulkam šogad būtisks papildinājums. Projektam pievienojies vēl viens Sējānu dzimtas mūziķis - Reinis Sējāns. Kopā radīti 13 jauni skaņdarbi.

"Viņa pienesusms ir liels gan mūzikas radīšanās ziņā, gan producēšanā, tieši tādā muzikālā jaunradīšanas ziņā. Baigi foršā mūzika," saka mūziķis Andris Sējāns.

Dabas koncertzāles pasākumos, kā allaž, piedalās arī dabas zinātnieki, kuri koncertu apmeklētājiem uzmanību saistošā veidā stāsta par dabas norisēm, šogad - par pļavām. Dabas koncertzāle savā desmit gadu jubilejā īpaši izceļ pļavas dedestiņu.

"Tā shēma ir tāda, ka zinātnieki dod to pamatu zem kājām. Lasām zinātnieku darbus, klausāmies, ko runā, tad tiek izveidots stāsts un pēc tam - mūzika. Līdz ar to subjektīvisms nav tik subjektīvs, jo tas ir zinātniskajās liecībās balstīts. Mēs pat bieži vien nemainām nosaukumus," norāda mūziķis Ingus Ulmanis.

Ievērību izpelnās ne tikai Dabas koncertzāles radošais saturs, bet arī režisora Andra Rubina darbs un skatuves plānojums. Šogad uzstāšanās notiks uz divām skatuves platformām, bet pērnā gada Dabas koncertzāles paviljons saņēma Latvijas Arhitektūras gada balvu.

Kā vēstīts, Dabas koncertzāles koncerti notiks 13. jūnijā Rūšu pļavās Smārdes pagastā, Engures novadā, netālu no Milzukalna un 19. jūnijā Drusku kalnā, netālu no Kornetiem Veclaicenes pagastā, Alūksnes novadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti