«Collegium Musicum Riga» uzaicināts koncertēt prestižajā Tulūzas Baha festivālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Baroka orķestris „Collegium Musicum Riga”, kontrtenors Sergejs Jēgers un diriģents Māris Kupčs uzaicināti sniegt divus koncertus Tulūzas (Francija) Baha festivāla ietvaros 8.un 9.jūnijā.

Iepriecinošs ir fakts, ka festivāla organizatori īpaši vēlējās, lai programmā izskanētu gan Johana Sebastiana Baha mūzika, gan Latvijas baroka komponistu Johana Fišera un Johana Valentīna Mēdera mūzika.

„ Esmu ļoti gandarīts, ka mūsu darbs, popularizējot Latvijas 18.gs. komponistu skaņdarbus, ir ievērots Eiropas mērogā, šie komponisti tā laika kontekstā vērtējami kā izcilas personības, kuru skaistā mūzika nu priecēs arī Francijas klausītājus. Patīkami, ka arī mūsu Baha mūzikas vēsturiskās interpretācijas guvušas tik augstu festivāla organizatoru novērtējumu,” atzīst orķestra vadītājs Māris Kupčs.

Baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" nosaukums aizgūts no orķestra, kurš darbojies Rīgā 17.gadsimtā. Mūziķus gan toreiz, gan tagad vieno kopīga aizraušanās un mīlestība pret baroka mūziku. Mūsdienu orķestri 1990.gadā dibinājis Māris Kupčs, kurš ir Latvijā mērķtiecīgākais baroka un klasicisma mūzikas pētnieks, nenogurstošs jaunu mūziķu izglītošanā, aizraudams tos ar baroka laikmeta mūzikai vien raksturīgo greznumu un virtuozitāti.

Kopš 2004.gada kolektīvs ir pilna sastāva baroka orķestris, kas pilda arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas baroka orķestra pienākumus un spēlē vēsturiskos instrumentus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti