«Collegium Musicum Riga» solisti atgriezušies no koncertiem Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

14. un 16.jūnijā pēc Lionas koncertorganizācijas "Le Concert de l'Hostel Dieu" un tā vadītāja, diriģenta Franka Emanuela Komtes (Franck Emmanuel Comte) uzaicinājuma baroka orķestra "Collegium Musicum Riga" solisti (soprāns Ilze Grēvele, baroka vijolnieces Agnese Kanniņa-Liepiņa un Laura Šarova, viola da gamba meistars Anatolijs Grindenko) diriģenta Māra Kupča vadībā sniedza divus koncertus.

Gūstot publikas nerimstošas ovācijas un stāvaplausus, Sv. Bruno katedrālē Lionā un St. Donāta klosterī "Collégiale" tika atskaņota īpaša baroka laika koncertprogramma "1704" - Ziemeļu kara laika mūzika Rīgā, Latvijā un Kurzemē. Pēc koncertiem mākslinieki saņēmuši komplimentus ne vien par izcilu atskaņojumu, bet arī izbrīnu par tādiem 17. un 18.gadsimta Latvijas mūzikas dārgumiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Programma "1704" skanēs jūlija vidū Bauskas pilī, kad norisināsies Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivāls "Vivat Curlandia!". Festivāls jau otro gadu piedāvā svinēt senās mūzikas svētkus, klausoties mūziku tikai ar vēsturiskiem mūzikas instrumentiem, ko izpildīs Eiropas un Latvijas labākie senās mūzikas meistari. 15. un 16.jūlijā - divās dienās Bauskā paredzēti 10 koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti