«Collegium Musicum Riga» atskaņos rekonstruētos Baha instrumentālos koncertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmajā Adventes svētdienā, 3. decembrī, plkst. 20.00 Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā baroka orķestris „Collegium Musicum Riga” un tā diriģents Māris Kupčs atskaņos J. S. Baha instrumentālo koncertu rekonstrukcijas. Baroka lielmeistaram veltītajā vakarā izskanēs koncerts baroka vijolei (BWV 1052R), dubultkoncerts baroka obojai un vijolei (BWV 1060R), kā arī koncerts obojai „d’amore” (BWV 1055R).

Baha instrumentālie koncerti ir ļoti iecienīts žanrs 17. un 18. gs. mūzikas mīļotāju vidū, tomēr šie koncerti ir atpazīstamāki vēlīnās klavesīna versijās, bet agrīno versiju partitūras līdz mums nonākušas tikai fragmentāri. Līdz šim brīdim ir gana daudz jautājumu, paverot iespēju plašām diskusijām, kādam instrumentam, kurš koncerts ir sākotnēji rakstīts.

Eksistē daudzi rekonstrukciju varianti, bet neviens no tiem nav pieņemts kā neapstrīdami galīgais, tādēļ 3. decembra koncertā būs iespēja dzirdēt diriģenta un senās mūzikas pētnieka Māra Kupča rekonstruētās versijas, kuras atskaņos baroka orķestris „Collegium Musicum Riga” vēsturiskajiem instrumentiem akustiski īpaši piemērotajā Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā.

Koncerta solistes – vijolniece Agnese Kanniņa-Liepiņa, obojiste Kristīne Kupča un Ieva Nīmane, kuras izpildījumā būs iespēja dzirdēt savdabīgo baroka laika mūzikas instrumentu oboju „d’amore”.

Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti