Kultūras ziņas

Norvēģijā jaunatklātais Munka muzejs piesaista plašu uzmanību

Kultūras ziņas

Arno Jundze izdod pandēmijas laika kriminālromānu

Nāc līdzās Ziemassvētkos!

Citādības pieņemšanas koncerts – «Nāc līdzās Ziemassvētkos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Labdarības koncertā "Nāc līdzās Ziemassvētkos" jauniešiem ar īpašām vajadzībām ir iespēja paust sevi uz skatuves kopā ar pieredzējušiem mūziķiem. Tas ir gada sirsnīgākais un pasaulei atvērtākais citādības pieņemšanas koncerts – tā pasākumu raksturo šīs idejas autore fonda "Nāc līdzās" vadītāja Sarma Freiberga. 

13. decembrī "Hanzas peronā" norisinājās jau piecpadsmitais fonda "Nāc līdzās" labdarības koncerts, kas aicina sabiedrību izprast un pieņemt cilvēkus ar īpašām vajadzībām kā līdzvērtīgu šīs pasaules daļu. 

Fonda "Nāc līdzās" valdes priekšsēdētāja Sarma Freiberga stāsta: "Mēs ar savu lielo notikumu un darbu visa gada garumā, un šo Ziemassvētku koncertu esam ļoti daudz, tā sakot, skolojuši, informējuši sabiedrību par šo cilvēku iespējām. Ne tikai par trūkumiem vai kādām negācijām, bet tieši par to pozitīvo, ko viņi var nest."

Koncertā "Hanzas peronā" uz skatuves kopā ar talantīgiem jauniešiem kāpa profesionāli mūziķi un dziedātāji.

Mūziķis Gunārs Kalniņš atklāj: "Tas ir pasākums, uz kuru man gribas braukt, un, ja kādreiz nepaaicina, tad man ir mmm… Jo, šie cilvēki, nevienam tas nav noslēpums, viņi ir maģiski! Un priekš manis viņi ir mani cilvēki. Nekad pēc neviena cita pasākuma vai pēc cita kontakta ar cilvēkiem es neesmu juties tik uzlādēts, tik piepildīts, tik  mīlēts, tik pieņemts. Jo šie mazie "frukti" neko nešķiro.

Viņiem ir cita vērtību skala, un viņi ir pa īstam, un tāpēc man liekas, ka šie ir mani cilvēki."

 

Dziedātāja Aija Andrejeva par koncerta nozīmi skaidro: "Mēs viņus integrējam sabiedrībā un esam ar viņiem kopā kā ar līdzvērtīgiem partneriem, un, manuprāt, tas ir ļoti skaisti un tas viņiem dod pašpārliecību. To, ka viņi ir tieši tādi paši kā mēsi visi citi!"

Koncerta dalībniece Līva Paleja apstiprina mūziķu teikto – koncerts palīdz noticēt saviem spēkiem un uzdrīkstēties.

Dziedātājam Lauris Reinikam patīk koncerta ideja: "Tas, ka tev ir kaut kādi traucējumi, tas nenozīmē, ka tu esi apdalīts skatuves talantos. Tāpēc 

ir svarīgi dot šiem bērniem iespēju uzstāties ar mums kopā un pateikt, ka viņiem viss ir kārtībā un ka arī tā var piepildīt sapņus un baudīt skatuvi!"

"Fonds ir veidojis mani gan kā personību, gan kā mākslinieci. Attīstījis ļoti daudzas prasmes, un es esmu tikai un vienīgi pateicīga un priecīga, ka es varu tālāk dot jau vairāk kaut ko skatuviski, gan palīdzot citos darbiņos," saka koncerta dalībniece Diāna Ponaskova. "Es tikai novēlu izturību un tiešām turpināt sapņot un vēlēties īstenot savus sapņus. Jo motivācija un spēks ir ļoti svarīgi šajā laikā!"

Koncertu "Nāc līdzās Ziemassvētkos" LTV1 ēterā varēs redzēt otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti