Cimzes jubilejas koncertā Valkā piedalīsies arī tūkstoši koristu no Igaunijas un Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar plašu kultūras programmu sestdien Valkā atzīmēs tautas dziesmu apkopotāja, latviešu kormūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas aizsācēja Jāņa Cimzes 200 gadu jubileju. 

Cimze Valkā vadīja Vidzemes skolotāju semināru, izglītojot gan latviešu, gan igauņu diriģentus. Par godu Cimzes jubilejai pilsētas kultūras namā notiks tautas dziesmu apdaru konkurss, bet Valkas brīvdabas estrādē izskanēs svētku koncerts „Cimzes kods”.

Tajā piedalīsies gandrīz divi tūkstoši dziedātāju no Latvijas un Igaunijas, operdziedātāji Renē Soms un Ilona Bagele, koris „Sōla”, Igaunijas Valsts akadēmiskais vīru koris un Bruņoto spēku orķestris, dūdu un bungu grupa „Auļi” un saksofonu kvartets „n[ex]t move”.

Dziesmu ciklā „Cimzes stunda” skanēs četri pirmatskaņojumi, ko lielkoncertam radījuši latviešu komponisti Raimonds Pauls, Mārtiņš Brauns, Selga Mence un igauņu komponists Renē Espers, stāsta pilsētas kultūras darba organizatore Līga Lāne.

„Galvenā vērtība ir daudzie dziedātāji, kas ir pieteikušies un sabrauks pie mums - gan ap 1000 Igaunijas koristu, gan vairāk kā 1000 Latvijas dziedātāju. (..) [Koncertā] būs gan dažādas gaismas, gan ūdens projekcijas, jo pie mums, Valkas estrādē, skatītāji sēž vienā upes pusē un dziedātāji - otrā. Pedeles upe ir labvēlīga vide, lai arī tā pati iesaistītos šajā pasākumā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti