Ciklā «Opera tuvplānā» skanēs «Čigānu dziedājumi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē 20. februārī notiks kamermūzikas cikla "Opera tuvplānā" koncerts „Čigānu dziedājumi”, kurā piedalīsies Kristīne Zeltkalne-Voika (vijole), Ginta Garūta (kontrabass), Inita Āboliņa (akordeons) un Kaspars Zemītis (ģitāra).

„Čigānu dziedājumos” skanēs Morisa Ravela, Johannesa Brāmsa, Friča Kreislera, Grigoraša Diniku, Bēlas Bartoka,  Jakoba Gādes,  Frančesko Čaveza, Pablo de Sarasates, Džango Reinharda, Astora Pjacollas un Anheluša Diniku mūzika.

 „Koncerta ideja dzima dienā, kad kopā ar vijolnieci Kristīni Zeltkalni-Voiku pamanījām, ka mūsu repertuārā jau esošo vai iekāroto skaņdarbu vidū ne viens vien nosaukums skan līdzīgi - "La Gitana", "Zigeunerweise", "Tzigane tango" utt.. Gluži nesen bijām sev atklājušas arī  čigānu autoru Anheluša un Gregoruša Diniku virtuozās horas. Tas viss saslēdzās domā par koncertu, kuru vienotu tieši šis čigāniskais. Čigāniskais – nevis kā vēsturiski autentiskais vai čigānu mūziku reprezentējošais. Drīzāk čigāniskais – kā izpildījuma veids un nokrāsa,” stāsta koncerta idejas autore, kontrabasiste Ginta Garūta.

Jau vēstīts, ka cikls „Opera tuvplānā” piedāvā klausītājiem iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti