Cikla «Iededz gaismu» pēdējā koncertā – čellists Ivars Bezprozvanovs un pianists Aldis Liepiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koncertcikla “Iededz gaismu” pēdējais koncerts šogad notiks svētdien, 29. decembrī, viesnīcā “Promenade Hotel” Liepājā. Koncertā “Gadumijas salonmūzika” piedalīsies liepājniekiem labi pazīstamais čellists Ivars Bezprozvanovs un pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors Aldis Liepiņš, medijus informē organizatori, atklājot arī, ka šis ir pats pēdējais cikla koncerts ne tikai šogad, bet arī turpmāk.

Jau 10 gadus koncertcikls “Iededz gaismu” aicina liepājniekus un pilsētas viesus rudens un ziemas tumšajos mēnešos iedegt gaismu kamermūzikas un džeza koncertos.

Koncertcikla rīkotāji “Via Cultura”, kas Liepājā pazīstami arī kā festivāla “Via Baltica” un Liepājas Ērģeļmūzikas festivāla rīkotāji, ir priecīgi par padarīto darbu un ir gatavi jauniem izaicinājumiem.

Ivars Bezprozvanovs, Aldis Liepiņš
Ivars Bezprozvanovs, Aldis Liepiņš

Tomēr, pirms atvadīties, gada pēdējā nedēļas nogalē “Via Cultura” aicina uz koncertcikla “Iededz gaismu” pēdējo koncertu ar čellistu Ivaru Bezprozvanovu un pianistu Aldi Liepiņu.

Koncerta “Gadumijas salonmūzika” programmā skanēs tādu izcilu komponistu kā 18. gadsimta otrās puses itāļu komponista Luidži Bokerīnī, impresionista Morisa Ravela, romantisma pārstāvju Kārļa Marijas Vēbera, Gabriela Forē, Fēliksa Mendelszona-Bartoldi, Johana Štrausa, Pētera Čaikovska un Franca Šūberta, kā arī Jāzepa Vītola laikabiedra krievu komponista Aleksandra Glazunova skaņdarbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti