Kultūras ziņas

Izpaudies radoši un gūsti ieskatu izstādē!

Kultūras ziņas

Aivaram Kalējam – 70

Chris Noah dziesmas Radio bigbenda skanējumā

Chris Noah dziesmas pārtop Rīgas bigbenda koncertprogrammā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Radio bigbends turpina tradīciju sadarboties ar pašmāju indie un populārās mūzikas pārstāvjiem. Bigbenda aranžējumā ir izskanējuši koncerti ar “The Sound Poets”, Ralfu Eilandu un Goran Gora. Šo sestdien pie klausītājiem nonāks programma, kas tapusi sadarbībā ar mūziķi Chris Noah.

Koncerta pamatā ir Chris Noah kompozīcijas, kas radītas kā skatuviskas solo dziesmas, taču bigbenda saksofonista Kristapa Lubova aranžējumā tās ieguvušas jaunu skanējumu un, iespējams, arī jaunu auditoriju.

Bigbenda vadītājs Kārlis Vanags stāsta: “Galvenais, ko mēs meklējam, ir interesanti, radoši draugi, ar ko veidot kopā ko jaunu, iet tādu starpžanru ceļu. Un es domāju, ka tas arī savā ziņā ļauj iepazīstināt nedaudz plašāku publiku ar to, ko mēs darām, un attiecīgi mūsu klausītājiem parādīt tos radošos sadarbības partnerus, kas mums šķiet interesanti un vērti parādīt.''

Līdz šim Latvijas Radio bigbends sadarbības programmas ir veidojis arī ar grupu “The Sound Poets”, mūziķiem Goran Gora un Ralfu Eilandu. Chris Noah dziesmas ir par jauna cilvēka izjūtām, un diez vai tā ir ballīšu mūzika. Autors atzīst, ka sadarbība ar bigbendu viņam ir devusi iespēju uz savu mūziku palūkoties mazliet citādāk: “Ne viss ir par bēdīgo, skumjo un melanholisko. Šajā programmā tiek ievītas dažādas nianses, un arī šajā aranžējumā tiek piedots dzīvesprieks.”

Pavisam koncertā iekļautas 14 kompozīcijas, no kurām lielākā daļa būs instrumentāli skaņdarbi. Koncerta video versija izskanēs sestdienas vakarā, bet mūzikas autors nezaudē cerību dalīties ar džeza enerģiju arī klātienē.

“Mēs ceram, ka šī vasara būs lūzumpunkts šajā situācijā un beidzot atsāksies koncertdarbība, un tad jau ar lielāko prieku atrādīsim publikai šo koncertprogrammu,” cerību pauž Chris Noah.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti