Ceturtdien «Jūrmalas festivālā» uzstāsies Osokinu dinastijas pianisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau šajā ceturtdienā, 26. jūlijā, Dzintaru koncertzālē “Jūrmalas festivālā” uzstāsies virtuozie Osokinu dinastijas pianisti: tēvs - profesors Sergejs Osokins - ar dēliem, starptautisku konkursu laureātiem un spilgtiem mūzikas interpretiem Andreju Osokinu un Georgiju Osokinu, informēja Andreja Osokina menedžere Baltijas valstīs Aiga Leitholde.

Andrejs Osokins stāsta: “Mūsu, Osokinu dinastijas, koncerti klausītājiem ir interesanti arī tādēļ, ka esam kā piemērs ģimenes draudzībai, mijiedarbībai un kopējam darbam – tam, kā no vienas uz otru paaudzi tiek mantotas zināšanas. 

Runājot par šī projekta unikalitāti, jāuzsver, ka pasaulē ir tikai daži trīs pianistu kolektīvi, bet tie nepārstāv vienu dinastiju. Protams, muzikāli kolektīvi, kuros spēlē radinieki, nav retums, taču visbiežāk tikai viens no viņiem ir līderis. Mēs uz skatuves esam līdzvērtīgi mākslinieki, tādēļ ''Trīs Osokini'' ir unikāls projekts ne tikai Latvijā, bet arī pasaules mērogā.”

Koncertā “Trīs Osokini” pianisti atskaņos Sergeja Rahmaņinova un Kamila Sensānsa skaņdarbus, Morisa Ravēla “Bolero”, Emīla Dārziņa “Melanholisko valsi”, Johana Sebastiana Baha un Antonio Vivaldi koncertus orķestrim.

Pianisti ir sagatavojuši skaņdarbu pārlikumus, lai klātesošajiem būtu iespēja vērot, cik saskanīga ir izcilo pianistu saruna mūzikā. Šis uzdevums prasa rūpīgu sagatavošanos – līdz precizitātei vienādi noskaņotus koncerta flīģeļus un saikni, kas iespējama tikai starp gara radiniekiem. Viens no flīģeļiem – “Yamaha CFX”  -  īpaši šim koncertam ir atvests pat no Polijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti