Ceturtajā adventē Latvijas Radio 3 skanēs 10 Eiroradio tiešraides; viena no tām – no Latvijas Radio 1. studijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Radio 3 "Klasika" kopā ar citām Eiroradio dalībvalstīm gatavojas starptautiski nozīmīgam projektam – Eiroradio Ziemassvētku dienai, kas šogad tiks atzīmēta Ceturtajā adventē – svētdien, 19. decembrī. Latvijas Radio 3 "Klasika" šajā dienā no pulksten 11.00 līdz 21.00 piedāvās desmit īpašu koncertu tiešraides.

Jau kopš 1995. gada Eiroradio Ziemassvētku diena ir viens no skaistākajiem gada notikumiem Eiroradio sezonas piedāvājumā, un šo koncertu tiešraidēm ir ļoti plašs klausītāju loks Eiropā, Ziemeļamerikā un citviet.

Latvija šogad piedāvās senās mūzikas koncertu, kas pulksten 16.00 sāksies Latvijas Radio 1. studijā. Tajā muzicēs soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, flautiste Maija Kļaviņa, vijolniece Agnese Kanniņa, čelliste Māra Botmane un klavesīniste Ieva Saliete.

Svētku noskaņas programmā ienesīs vairākas Georga Frīdriha Hendeļa ārijas, kā arī Izabellas Leonardas un Pjetro Lokatelli instrumentālā mūzika. Koncerts, kuru vadīs Signe Lagzdiņa, būs klausāms LR3 "Klasika" ēterā un skatāms videotiešraidē "Klasikas" mājaslapā. Šī programma izskanēs piecpadsmit Eiroradio dalībvalstīs.

19. decembrī "Klasikas" ēterā skanēs vēl deviņas tiešraides.

Ziemassvētku koncertu maratonu pulksten 11.00 iesāks Vidusvācijas Radio koris un diriģents Risto Josts Leipcigā, atskaņojot Fransisa Pulenka, Fēliksa Mendelszona un Arvo Perta mūziku. Pulksten 12.00 tiešraidē no Berlīnes muzicēs Siri Karoline Tornhilla (soprāns), Reinholds Frīdrigs (trompete), Berlīnes Radio simfoniskais orķestris un diriģents Rinaldo Alesandrīni, savukārt pulksten 13.00 uzstāsies Bjorns Kors Olde (alts un hardangervijole), Dienvidrietumvācu vokālais ansamblis ("SWR Vocal Ensemble") un diriģents Juvals Veinbergs.

Pulksten 14.00 tiešraidē no Tallinas notiks vokālā ansambļa "Vox Clamantis" koncerts un programmā izskanēs Arvo Perta, Endrjū Lorensa Kinga darbi un gregoriskie dziedājumi. Pulksten 15.00 tiešraidē no Kallio baznīcas Helsinku laikmetīgās mūzikas ansambļa Uusinta Ensemble Ziemassvētku koncertā līdzās Baha opusiem būs jauno komponistu Outi Tarkiainenas, Annas Klīras un Mijoko Jokojamas kompozīcijas. Pulkten 16.00 – jau minētā tiešraide no Latvijas Radio 1. studijas, bet pulksten 17.00 tiešraidē no Kopenhāgenas dziedās dāņu Nacionālais vokālais ansamblis diriģenta Filipa Feibera vadībā.

Pulksten 18.00 tiešraidē no Noiendetelsavas pilsētas (Vācija) Svētā Lorensa kartedrāles muzicēs Vindsbahas zēnu koris un kvintets "Classic Brass". Programmā iekļautas tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, Pētera Čaikovska, Fransisa Pulenka, Bendžamina Britena, Johana Sebastiana Baha un citu autoru darbi. Pulksten. 19.00 tiešraidē no Piteo (Zviedrija) uzstāsies Tūrbjērns Nesboms (niķeļarfa), Dāvids Vālens (akordeons) un Ērika Vestberga vokālais ansamblis, atskaņojot tradicionālās Ziemassvētku melodijas, Otto Olsona, Mihaela Pretoriusa, Patrika Ringborga un citu autoru darbus. Pulksten 20.00 tiešraižu maratonu noslēgs Oslo katedrāles koris, zēnu koris, Sv. Trīsvienības baznīcas meiteņu koris un Norvēģijas Radio orķestris Viviannes, piedāvājot nezināmu autoru kompozīcijas, tradicionālās melodijas, Maksa Rēgera, Georga Frīdriha Hendeļa, Džona Ratera un citu komponistu skaņdarbus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti