Rīta Panorāma

Lāčplēša dienas pasākumu programma

Rīta Panorāma

Intervija ar Lindu Pavļutu par Latvijas valsts 100. gadadienas pasākumiem

"Pūt, vējiņi" - emocionāls koncertstāsts Latvijai

Četrpadsmit Latvijas pilsētās izskanēs koncertstāsts «Pūt, vējiņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Svinot Latvijas simtgades svētkus, otrdien, 13. novembrī, Ogres kultūras centrā pirmo reizi būs skatāms emocionālais koncertstāsts “Pūt, vējiņi!”. Jaunā programma izskanēs četrpadsmit Latvijas pilsētās, izsludināti arī papildkoncerti Rīgā, Liepājā un Jelgavā. Daudzas no programmas dziesmām uzsākušas rotāciju radiostacijās un nule kā izdotas  arī dziesmu albumā “Pūt, vējiņi!”, ko varēs iegādāties tikai koncertu norises vietās, informēja koncertstāsta rīkotāji. 

Koncertuzvedums “Pūt, vējiņi!” ir iedvesmojošs stāsts par cilvēka garu un spēku, par Daugavu un jūru, par tiltu starp vakardienu un šodienu, likteņiem un attiecībām, ko uz skatuves izdzīvos lieliskie dziedātāji Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Anmary, Atis Ieviņš, Ginta Krievkalna, Miks Dukurs, aktieris, folklorists, vīru kopas ‘Vilki’ dalībnieks Edgars Lipors un jauna, talantīga dziedātāja no Rīgas Doma kora skolas Elizabete Lukaševiča. Instrumentālās grupas sastāvā redzēsim Kristapu Krievkalnu, Edgaru Kārkli, Ēriku Upenieku, Armandu Treilihu, Miķeli Vīti, bet koncerta horeogrāfiju veido Annika Andersone, piedaloties deju studijai "Benefice".

Vienotā ritmā, skaņā, dejā un gaismas projekcijās uz skatuves savīsies pagātne un mūsdienas, kas izskanēs Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Kārļa Lāča, Ulda Marhilēviča un daudzu citu komponistu melodijās, kā arī latviešu tautas dziesmu apdarēs. 

Paspilgtinot dziesmu stāsta filozofisko ideju, skatuves scenogrāfijā līdztekus video projekcijām un citām gaismas spēlēm tiks izmantoti spēcīgi izteiksmes līdzekļi - spoguļi. Spogulis kā netveramības un mistikas simbols, mūsu iekšējās pasaules atspoguļojums, kā citas realitātes rādītājs pašam vērotājam. 

Pirmajam koncertstāstam  “Pūt, vējiņi!” 13.novembrī Ogres kultūras centrā sekos koncerti Latgales vēstniecībā "Gors" (14.11), Vidzemes koncertzālē “Cēsis” (16.11.), Liepājā, OC Rožu zālē (17.11), Siguldas novada KC (22.11), Valmieras kultūras centrā (23.11), Jelgavas kultūras namā (24.11.), Alūksnes kultūras centrā (25.11), Rīgā, VEF Kultūras pilī (27.11), Aizkraukles kultūras namā (28.10), Līvānu KC (29.11.), Ādažu KC (30.11.) un Kalnu KN Nīgrandē (1.12). Izsludināts arī papildkoncerts 20. oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī un dienas koncerti Liepājā un Jelgavā.  Biļetes “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā. 

Šogad aprit desmitais gads, kopš “Producentu grupa 7”, stiprinot latvisko identitāti, rīko koncertu ciklus "ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā". Iepriekšējos gados šī cikla ietvaros klausītājus priecēja programmas "Mana dziesma Latvijai", "Latviešu kino un teātra zelta dziesmas", "Brīvās Latvijas dziesmas", "Manas tautas dziesmas", „Manai Dzimtenei”, „Es savai Tēvzemei”, “Manas Tautas Likteņdziesmas” un “Dod, Dieviņi”.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti