Kultūras ziņas

Ar krāšņu uzvedumu atklātas "Dzīres Kuldīgā"

Kultūras ziņas

Brīvdabas klavieres Kuldīgā

Sveiciens mīlestībai no Marinas Rebekas

Cēsu pils parka estrādē izskanējis koncerts «Salut d'Amor»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

22.jūlijā Cēsu pils parka estrādē izskanēja koncerts “Salut d’Amor”, kas bija klasiskās mūzikas festivāla “Šalc” pēdējais un reizē Cēsu Mākslas festivāla ievadošais akords. 

Koncerta “Sveiciens mīlestībai” spožākā zvaigzne – mūsu izcilais soprāns Marina Rebeka. Kopā ar viņu muzicēja festivāla orķestris, kurā apvienojušies Latvijas, Amsterdamas un Sanktpēterburgas orķestru mūziķi. Pie diriģenta pults – Guntis Kuzma. 

Īpašu atmosfēru koncertā radīja gan senatnes elpa Cēsu pilsdrupu estrādē, gan vasara pilnā plaukumā, lieliska mūzika kā sveiciens mīlestībai, starptautisks festivāla orķestris un lielākais vilinājums - Marinas Rebekas  izcilais sniegums. 


Marinu Rebeku jau drīz dzirdēsim Opermūzikas svētkos Siguldā, bet viņas tālākos plānos ir “Margarēta” Madrides teātrī, “Bohēma” Vīnē un Palermo, koncerti Parīzē, “Traviata” Milānā un Vīnē un vēl, un vēl –  viss saplānots piecu gadu garumā. 

“Tā vienmēr ir interesanta, radoša sadarbība, un profesionāļi vienmēr nonāk pie kopsaucēja mūzikā,” atzīst festivāla orķestra koncertmeistars, vijolnieks Sergejs Grišenko no Krievijas. “Par jauno diriģentu vislabākie iespaidi – dzird orķestri, labas rokas, jūt mūzikas stilus. Jums ir brīnišķīga dziedātāja, skaista balss. Es Čaikovska “Oņegina” mūziku esmu spēlējis tūkstošiem reižu, 20 gadus būdams Lielā teātra orķestra koncertmeistars. Esmu dzirdējis izcilas balsis, un Marina ir šī saraksta augšgalā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti