Kultūras ziņas

"Menuetam" - 45!

Kultūras ziņas

Velotriālista un dejotājas duets izrādē "Abi"

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola jaunās telpās

Cēsu mūzikas vidusskola jaunās telpās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar svinīgu koncertu atklātas jaunās Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas telpas. Turpmāk mācību iestāde atradīsies Vidzemes koncertzāles "Cēsis" kompleksā.

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas direktors cer, ka mācību iestāde, kura atrodas Vidzemes koncertzāles telpās, radīs jaunu un talantīgu cilvēku pieplūdumu. Turpmāk audzēkņiem būs iespējas ne tikai apgūt muzikālās prasmes, bet arī gūt pieredzi, uzstājoties uz lielās skatuves.

Nebija jaunajiem māksliniekiem, kur iemēģināt savas prasmes. Pedagogiem līdz ar to arī bija grūti jaunajiem pastāstīt, kas ir mūzika, kas ir plašums, kas ir improvizācija, kas ir darboties radoši," stāsta Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas direktors Vigo Račevskis.

Viens no lielākajiem ieguvumiem jaunajās telpās mūzikas vidusskolai ir ērģeļu zāle, kur uzstādītas skolai 90. gados dāvinātās ērģeles.

Šis laiks mums bija grūts. Vienīgā iespēja vingrināties bija baznīcā, un tur ziemā ir ļoti auksts. Bet izturējām, un šobrīd ar lielu prieku atgriežamies šajās telpās," uzsver Cēsu mūzikas vidusskolas ērģeļu klases skolotāja Lelde Krastiņa.

Jauno telpu atklāšanas pasākumā piedalījās arī daudzi mūzikas vidusskolas absolventi, kas šodien kļuvuši par izciliem mūziķiem.

Mūzikas vidusskola ir ieguvusi jaunu elpu. Tā vairs nav tā mūzikas skola, kurā es mācījos. Bet, satiekot pedagogus, es saprotu, ka tā dvēsele paliks šeit un turpinās augt," uzsver Cēsu mūzikas vidusskolas absolvente, operas soliste Inga Šļubovska.

"Svarīga ir vieta, kur uzstāties, un šeit ir daudz vietas publikai. Māksliniekiem tagad ir iemesls pilnveidoties un sagatavoties, lai labi sevi parādītu," norāda Cēsu mūzikas vidusskolas absolvents, operas solists Jānis Apeinis.

Aptuveni 250 Cēsu mūzikas skolas audzēkņi un vairāk nekā 80 skolotāju un darbinieku kolektīvs strādās Vidzemes koncertzāles ēkas trešajā un ceturtajā stāvā - kopumā aptuveni 1000 kvadrātmetru platībā. Audzēkņi mācīsies 22 nodarbību klasēs, skolai paredzēta bibliotēka un biroja telpas skolas darbiniekiem. Mūzikas skolas rīcībā būs arī otrajā stāvā esošā ērģeļu zāle.

Kā vēstīts iepriekš, Vidzemes koncertzāles "Cēsis" atklāšanas koncerts notiks 31. maijā, bet atklāšanas pasākumu cikls turpināsies līdz 18. jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti