Dienas ziņas

Absolventi Kuldīgai dāvina kokus

Dienas ziņas

Mobilais zināšanu ekspresis dodas uz skolām

Mūzikas vidusskolā gatavojas 90 gadu jubilejai

Cēsu mūzikas vidusskola gatavojas 90 gadu jubilejai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolai šis ir 90.jubilejas gads. Tuvojoties svinībām, kas norisināsies maijā, Vidzemes koncertzālē jau tagad izskan dažādi svinību ieskaņu koncerti. Vienā no tiem uz skatuves, pretēji ierastajam, savas muzikālās prasmes rādīja skolas pedagogi, bet audzēkņi bija skatītāju rindās.

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolā ik dienu pedagogi saviem audzēkņiem māca dažādu instrumentu spēli un uzstāšanos kā individuāli, tā ansamblī un orķestrī. Gatavojoties skolas 90.jubilejas svinībām, arī pedagogi paši kāpj uz skatuves un teic, ka skolotājs nedrīkst būt tikai kritiķis un arī pašam jābūt gatavam demonstrēt savas prasmes.

"Parasti tas notiek tikai stundās, tieši nodarbībās, bet koncertos tas nenākas tik bieži un, es domāju, ka tas ir jānovērtē, ka viņiem ir pietiekami spēks sevi parādīt, un arī drosme," vērtēja vidusskolas skolniece Liene Freimane.

"Slavenie mākslinieki, kas pa pasauli koncertē, saka, ka ir grūti savas mājās spēlēt. Šeit arī mēs ņemam vērā, ka daža laba tāda kritiska auss zālē ir, kas piefiksē dažādas neprecizitātes. Jābūt gataviem ir," atzina vidusskolas skolotāja Lelde Krastiņa.

Skolotāji Cēsīs jau ilgstoši ir arī kultūras dzīves veidotāji, kas nesuši pilsētas vārdu kā valstī, tā pasaulē, un arī šajā koncertā rāda savu meistarību.

Vairākos priekšnesumos atklājas Cēsu koncertzāles flīģeļu sniegtās iespējas. Skolotāji sagatavojuši pat astoņrocīgu priekšnesumu un teica, ka arī pašās lielajās Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas svinībās 7.maija līdz ar audzēkņiem rādīs, ko paši prot un tad klausītāju rindās cer redzēt arī absolventus.

"Mēs neesam aizmirsuši arī klasisko mūziku un arī tur ļoti attīstāmies, un tas viss būs redzams šajā jubilejas koncertā. Svarīgākais būs tas koncerts un tā mūzika, un tas, ka mūziku var baudīt," norāda Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas direktors Vigo Račevskis. 

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolā teic, ka 90 gadu jubilejas koncertam maijā līdz ar pedagogiem gatavojas arī audzēkņi un šis koncerts būs būtisks atskaites punkts arī pašiem sev. Tāpat šī būs pirmā reize, kad Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas jubileju svinēt skolas jaunajās telpās – Vidzemes koncertzālē, ko paši sauc par savu Gaismas pili.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti