Cēsu koncertzālē norisināsies LNSO pirmais vasaras festivāls «LNSO vasarnīca»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Vidzemes koncertzālē "Cēsis" no 21. līdz 23.augustam norisināsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pirmais vasaras festivāls "LNSO vasarnīca", pavēstīja LNSO direktore Indra Lūkina.

Festivāla programmu bērniem veido komponista Riharda Zaļupes un režisores Paulas Pļavnieces koncertuzvedums, kā arī muzikāli animāciju filmu seansi. Tajos būs skatāmas studijas "Dauka" veidotās īsfilmas, tostarp "Kabata", "Zaķīšu pirtiņa", "Laimes lācis", "Zelta sietiņš" ar Imanta Kalniņa mūziku, "Desas piedzīvojumi" ar Jura Kulakova mūziku, "Zeltītes vasaras" ar Raimonda Paula mūziku, kā arī citas īsfilmas ar Zigmara Liepiņa, Valta Pūces un citu komponistu mūziku. Tāpat festivāla laikā būs iespēja piedalīties mūzikas instrumentu iepazīšanas, dejošanas un zīmēšanas darbnīcās.

Jauniešiem divos seansos paredzēta mūzikas vēsturnieces Ligitas Vidulejas veidotās muzikālās filmas. Pirms tām varēs uzzināt par Latvijas kultūras dzīvi 1970.-1980.gados, kad arī tapušas filmas.

Savukārt pieaugušajiem plānoti vakara koncerti. Festivāla pirmajā dienā, 21.augustā, LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos Pētera Čaikovska 4.simfoniju un Bendžamina Britena vijoļkoncertu, kam soliste būs Baiba Skride. 22.augustā uzstāsies Vestards Šimkus kopā ar "Spīķeru kvartetu", bet 23.augusta vakarā būs klausāma Riharda Vāgnera opera "Leongrīns", kuru atskaņos Magdalēna Anna Hofmane (soprāns), Taņa Ariadne Baumgartnere (mecosoprāns) un Korbijs Velčs (tenors). Koncertversijas diriģents būs amerikāņu maestro Roberts Trevinjo.

LNSO direktore Indra Lūkina uzsver, ka ar šo festivālu LNSO vēlas turpināt nodrošināt izglītojošu programmu par akadēmisko mūziku, "jo katram ir tiesības ar to iepazīties un to baudīt".

Komentējot izvēlēto festivāla vietu, Indra Lūkina norāda, ka Vidzemes koncertzāle "Cēsis" ir pilnvērtīga, tajā ir pietiekoši daudz dažādu zāļu, tāpat Cēsis ir "aizsniedzama" vieta, kā arī tur ir "mierīga vasarnīcas sajūta". Savukārt Andris Poga uzsver, ka "arī mūziķi šajā koncertzālē jūtas komfortabli un brauc uz turieni ar lielu sajūsmu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti