Cēsu festivālā «Galantais klavesīns» gaidāmi divi koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šoruden Cēsīs jau trīspadsmito reizi notiks mūzikas festivāls “Galantais klavesīns”. Tas aizsākās 2002.gadā, kad pilsēta ieguva vērtīgu instrumentu – pēc ievērojamā flāmu 17.gs. meistara Rukersa parauga būvētu klavesīnu, kas tapis Igaunijā, Pētera Talves darbnīcā. Šogad festivāla programmā ir divi koncerti, kas notiks Vidzemes koncertzālē “Cēsis”.

Svētdien, 1.novembrī, plkst.17 koncertzālē notiks koncerts “Bahs un Bītli”, savukārt 8. novembrī plkst.17 - koncertzāles Ērģeļzāle izskanēs kamermūzikas koncerts ar Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas pedagogu un audzēkņu piedalīšanos.

Koncertā “Bahs un Bītli” piedalīsies: Ieva Saliete, Lelde Krastiņa (klavesīni), Arigo Štrāls (alts) un Vidzemes kamerorķestris (diriģents Andris Veismanis).

Koncerta pirmā daļa atvēlēta dižā meistara Johana Sebastjana Baha mūzikai, godinot komponistu viņa 330.gadskārtā.

Mūsdienu mūziku koncerta otrajā daļā pārstāvēs Riharda Dubras opuss klavesīnam solo “Super flumina Babylonis”, Londonā dzīvojošās bulgāru komponistes Dobrinkas Tabakovas “Svīta senā stilā” altam, klavesīnam un stīgām, kā arī “The Beatles” melodijas slovāku komponista Pētera Breinera dzirkstošā un asprātīgā aranžējumā stīgu orķestrim un klavesīnam. Abi pēdējie skaņdarbi Latvijā skanēs pirmo reizi.

Kamermūzikas koncerts 8. novembrī plkst.17 būs mūzikas pēcpusdiena, ar kuru pedagogi un audzēkņi atklās koncertu ciklu, kas veltīts skolas 90. jubilejai.

Interesantu kolorītu koncerta programmai blakus tradicionāliem kameransambļiem piešķirs klavesīna un ērģeļu duets. Dažādu laikmetu mūziku atskaņos Elita Ezermale (flauta), Ilze Petrovska (čells), Lelde Krastiņa (klavesīns), Sandra Tamane (ērģeles) un senās mūzikas ansamblis, ar kuru kopā muzicēs arī skolas direktors Vigo Račevskis (sitaminstrumenti).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti