Cēsīs - valstu simtgades godināšana tauru skaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot visu trīs Baltijas valstu simtgades, sestdien, 2018. gada 17.februārī, Vidzemes koncertzālē “Cēsis” notiks Baltijas valstu pūtēju orķestru koncerts “Simtgades godināšana”, informē organizatori.

Ar mērķi godināt sevi un savus kaimiņus simtgades gadā koncertzālē ieradīsies mūziķi no Rakveres, Pērnavas, Tartu, Rokišķiem, Viļņas, kā arī no Valmieras un Rīgas. Pūtēju orķestra “Cēsis” mūziķi ir bijuši iniciatori šādai svētku svinēšanai gan Vīlandē (Igaunija), gan Rokišķos (Lietuva) un Cēsīs, dāvinot koncertus klausītājiem viņu valstu dzimšanas dienās. Šoreiz, jubilejas gadu ievadot, Cēsīs ieradīsies daudz draugu, kolektīvu, diriģentu un skanēs visu trīs valstu komponistu mūzika.

Bet koncertā netiks aizmirsta arī nesenā Somijas simtgade, kā arī vēl divas ši gada simtgadnieces – Polija un Čehija. 

Koncertu bez pūtēju orķestru “Cēsis” un “Signāls” mūziķiem kuplinās arī Rokišķu (Lietuva) Rūdolfa Limana mūzikas skolas ansamblis  (vadītāja Deimante Baranauskiene)  un solists mūzikas skolas skolotājs Karolis Pratkus (klarnete), Rīgas Igauņu pamatskolas 4. klases deju kolektīvs (vadītāja Lelde Krēsliņa), Latvijas Lietuviešu savienības un Lietuviešu vidusskolas mākslinieciskie kolektīvi, jaunie mūziķi no Rakveres mūzikas skolas, Pērnavas (Igaunija) pilsētas Zemessardzes pūtēju orķestris diriģenta Kaido Kivi vadībā.

Koncertā diriģēs arī pūtēju orķestru viesdiriģenti no Lietuvas un Igaunijas.

No plkst. 14.00 Vidzemes koncertzālē “Cēsis” būs apskatāma arī Cēsu, Rokišķu un Rakveres mākslu skolu audzēkņu darbu izstāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti