Cēsīs uzstāsies britu mūziķe Ajanna Vitera-Džonsone

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” sestdien, 1. februārī, pirmo reizi Latvija uzstāsies britu čelliste, dziedātāja un dziesmu autore Ajanna Vitera-Džonsone (Ayanna Witter-Johnson) ar grupu, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Koncerta organizatori uzsver: Ajannas Viteras-Džonsones “mūzika ir rets, bet izcils piemērs tam, kā iespējams veiksmīgi apvienot klasisko un alternatīvo R&B mūziku.”

Ajannas Viteras-Džonsones koncerts “Čello Cēsis_Modern” ieskandinās septembrī gaidāmo sesto starptautisko festivālu “Čello Cēsis”.

Koncertā Cēsīs skanēs Ajannas Viteras-Džonsones orģinālmūzika un skaņdarbi solo čellam.

Ajannas Viteras-Džonsones koncerts ieskandinās rudenī gaidāmo sesto starptautisko festivālu “Čello Cēsis”, kas notiks no 18. līdz 20. septembrim koncertzālē “Cēsis”. 3. februārī tiks izziņota  pilna festivāla programma un sākta biļešu tirdzniecība.

Ajanna Vitera-Džonsone
Ajanna Vitera-Džonsone

Par Ajannu Viteru-Džonsoni

Vitera-Džonsone dzimusi Lielbritānijā un ar izcilību absolvējusi prestižo Londonas Trīsvienības Labana mūzikas un dejas konservatoriju un Ņujorkas Manhatenas Mūzikas skolu.

Ajanna raksta pati savu orģinālmūziku, kā arī darbojusies akadēmiskās mūzikas laukā, veidojot aranžijas tādiem orķestriem kā Londonas simfoniskais orķestris (London Symphony Orchestra) un BBC simfoniskajam orķestrim (BBC Symphony Orchestra).

2011. gadā klajā nāca divi Ajannas mini albumi, “Truthfully” un “Black Panther”; tiem sekoja plaša koncertturneja pa Lielbritāniju un Eiropu, mūzika koncertprogrammai “The Planets” un nominācija MOBO mūzikas balvai.

Ajannas debijas albums “Road Runner” klajā nāca 2019. gadā. Tajā dominē basa līnijas, džezs un R&B melodijas. Viteras-Džonsones čella skanējums līdzās ierastajam samtainajam plūdumam ieguvis arī zināmu raupjumu, Ajannai spēlējot gan klasiskajā manierē ar lociņu, gan klaudzinot kā sitamo instrumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti