Cēsīs svētki - koncertzāles atklāšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien ar starptautiski atzītu latviešu mākslinieku klasiskās mūzikas koncertu, bet svētdien ar visu Vidzemes  novadu amatierkolektīvu uzstāšanos savu darbību uzsāk Vidzemes reģionālā koncertzāle „Cēsis”. Bet tā būs ne tikai moderna koncertzāle šī vārda tiešajā izpratnē, bet gan drīzāk daudzfunkcionāls Vidzemes kultūras centrs, kurā varēs notikt gan koncerti, gan teātra un operas izrādes, kā arī te mājvietu radusi Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola un amatierkolektīvi.

Jaunajā  koncertzālē rit mēģinājums koncertam, kurā piedalīsies Vidzemes pašdarbnieki – kori, pūtēju orķestri, deju kolektīvi, folkloras kopas. Ar koriem strādā diriģents Mārtiņš Klišāns. Viņš atzīst, ka ir radošs satraukums, arī patīkams pārsteigums par zāles brīnišķīgo izskatu, labo akustiku un auru, kas pievilks visa reģiona kultūras alcējus.

Koncertzāle, kā stāsta tās direktore Inese Zagorska,  savu darba cēlienu jau ir sākusi – 31.martā saņemtas atslēgas, aprīlis un maijs aizvadīts iekārtojoties. Izskanējis jau mūzikas vidusskolas audzēkņu, pedagogu un absolventu koncerts.

Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas direktors Vigo Račevskis vērtē, ka iegūtas ne vien  jaunas telpas, bet arī iespēja audzēkņiem sevi pārbaudīt uz lielās skatuves, publikas priekšā.

Lielais atklāšanas koncerts plānots ar starptautiski atzītu latviešu mākslinieku un trīs Baltijas valstu diriģentu piedalīšanos. Bet arī turpmāk visu vasaru ik nedēļas nogali Vidzemes koncertzālē, kā stāsta Inese Zagorska, gaida kāds jaunums.

Iespēja sekot līdzi koncertzāles atklāšanas koncertam ir Latvijas Radio 3 „Klasika”, bet cēsniekiem, kuriem nebūs iespēju koncertu  skatīt klātienē, jādodas uz Svētā Jāņa baznīcu, kur būs skatāma koncerta tiešraide.   

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti