Rīta Panorāma

Piektdien pirmizrādi piedzīvos jaunā komēdija "Blēži"

Rīta Panorāma

Dārza padomi: mulča

Jau desmito reizi Cēsīs pulcēsies un sadziedāsies Latvijas zēnu kori

Cēsīs pulcēsies un sadziedāsies Latvijas zēnu kori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

1.jūnijā jau desmito reizi Cēsīs pulcēsies un sadziedāsies Latvijas zēnu kori. Salidojuma devīze ir “Puikas var!”.

Salidojumam gatavojas 58 zēnu kori ar vairāk nekā 1800 dalībniekiem no visiem Latvijas novadiem. Nozīmīgajam notikumam zēni gatavojas jau vairākus gadus, cītīgi apgūstot 18 repertuārā iekļautās latviešu komponistu dziesmas un latviešu tautas dziesmas.

Aprīlī notika koru konkursi vēsturiskajos novados, kuros kompetenta žūrija novērtēja dziedātāju un diriģentu veikumu dziesmu apgūšanā un prasmi izjustā dziedāšanā, informēja Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Bērziņa.

Galvenais zēnu koru vērtētājs bija zēnu koru salidojumu iniciators un tradīcijas iedibinātājs, ilggadējais Rīgas Doma zēnu kora diriģents Jānis Erenštreits, kurš ir arī 10. Latvijas zēnu koru salidojuma patrons.

Zēnu balsu skanējumā klausījās arī pieredzējušie diriģenti Romāns Vanags, Arvīds Platpers un šī salidojuma “Puikas var!” mākslinieciskais vadītājs Gints Ceplenieks.

Zēnu koru salidojumi Latvijā notiek no 1970.gada ik pa pieciem gadiem, un tradicionāli par zēnu koru sadziedāšanās vietu kļuvušas Cēsis, Cēsu pils parka estrāde.

10. Latvijas zēnu koru salidojuma “Puikas var!” noslēguma koncerts notiks Cēsu pils parka estrādē 2018.gada 1.jūnijā plkst.18.00.

Ieeja koncertā bezmaksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti